Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

«Θα ολοκληρωθεί η εξαγορά του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ»

«Θα ολοκληρωθεί η εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ» «Θα ολοκληρωθεί η εξαγορά του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ» από την κοινοπραξία Emma Delta.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή που έστειλε ο βασικός μέτοχος κ. Γίρι Σμετς στους Financial Times, ως απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η
συμφωνία, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία του νέου αγοραστή με τη σύσταση εταιρείας Κρατικών Λαχείων ΑΕ πριν από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Ειδικότερα, ο Τσέχος επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Emma Delta επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για μία γρήγορη κατάληξη της διαδικασίας.
Στη ίδια επιστολή ο ιδρυτής της Emma Delta ανακοίνωσε την πρόθεσή του η συναλλαγή να ολοκληρωθεί «είτε ο ΟΠΑΠ επιλέξει νέους προμηθευτές είτε όχι» και πρόσθεσε ότι η κοινοπραξία είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο. Ο κ. Γίρι Σμετς διατύπωσε τη διαφωνία του με το δημοσίευμα των Financial Times που είχε ως τίτλο «Η Αθήνα αγωνίζεται για να αποφύγει την κατάρρευση μιας δεύτερης μεγάλης συμφωνίας αποκρατικοποίησης».
Την ίδια στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες με στόχο να υπογραφεί τελικώς, εάν τα μέλη της κοινοπραξίας επιλύσουν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες, η σύμβαση παραχώρησης της 12ετούς άδειας για τα Κρατικά Λαχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «γρίφος» μπορεί να λυθεί, αν η Emma Delta καταβάλει τίμημα στους μετόχους μειοψηφίας που συγκροτούν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Κρατικά Λαχεία ΑΕ, αλλά με την προϋπόθεση να μειωθεί αντίστοιχα το τίμημα για την απόκτηση του 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.