Σοκ! Ο Βενιζέλος «Καταβρόχθισε» (108x2) σχολεία...

Απίστευτο και όμως αληθινό. ... τριπλοθεσίτης (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυριολεξία «καταβρόχθισε» (108X2) δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Σ
ε αυτό βέβαια δεν υπολογίζουμε τη διαθεσιμότητα 250 εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακά που πληρώνουν και αυτοί το μάρμαρο νοοτροπιών όπως αυτή του κ. Βενιζέλου. Η εξήγηση βρίσκεται...
στα Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και δείχνουν ότι ο... βουλιμικός για εξουσία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά συνεχίζει με τις επιλογές του να προκαλεί.

Στα ΦΕΚ αποκαλύπτεται όλη η αμετροέπεια, καθώς αντί ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να πει ένα «όχι» στη χλιδή και τις δαπάνες μιας αντιπροεδρίας που πήρε από παζάρι, εκμεταλλευόμενος την πολιτική συγκυρία, σώζοντας τα σχολεία από το λουκέτο, εκείνος επέλεξε ακριβώς το αντίθετο. Το γραφείο για να το «παίζει» αντιπρόεδρος ο Mr 5% στοιχίζει στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 470.000 ευρώ, την ώρα που η Πολιτεία έκλεισε 108 σχολεία για να εξοικονομήσει μόλις τα μισά.

Δηλαδή 228.000 ευρώ! Είπατε κάτι; Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα για το γραφείο αντιπροεδρίας φτάνουν συνολικά τα 700.000 ευρώ περίπου και εγκρίθηκαν στο ΦΕΚ της 25ης Ιουλίου με αριθμό 1817 (234.353 ευρώ για το υπόλοιπο του 2013 και 468.706 ευρώ για το 2014 και για κάθε χρόνο) για τη σύσταση πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων - συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων. Στο πολιτικό γραφείο συνιστώνται δέκα θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, οι οποίοι θα επικουρούν στο έργο του τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν γνωρίζουμε και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πληροφορία πόσους απασχολεί στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος (για να τον επικουρούν και εκεί στο... έργο του, τα αποτελέσματα του οποίου βλέπουμε μετά τις συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο και τον Σκοπιανό ομόλογό του) για να έχουμε την ακριβή εικόνα της «στρατιάς» συμβούλων που έχει.

Και όλα αυτά την ώρα που το κράτος μετακινεί και απολύει χιλιάδες υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μικρύνει το Δημόσιο έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέα μέτρα.

Σε αντιπαράθεση, η υπουργική απόφαση που κατέγραφε το κλείσιμο και την υποβάθμιση δημοτικών και νηπιαγωγείων υποστήριζε ότι προκαλείται εξοικονόμηση για το 2013 και για κάθε χρόνο μετά 228.000 ευρώ!

Ελπίζουμε μετά την αποκάλυψη το Μαξίμου να μαζέψει τον κ. αντιπρόεδρο και να τον συνετίσει, διότι τα νούμερα προκαλούν και δημιουργούν εντυπώσεις που τις πληρώνουν όλοι και κυρίως το πολιτικό σύστημα. δημοκρατία

Σχόλια