Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΟ ΕΝΑ SUCCESS STORY...Ενίσχυση επιχειρήσεων σε Πορτογαλία και Ιταλία...Γιατί όχι στην Ελλάδα κ. Σαμαρά;;

ΑΛΛΟ ΕΝΑ SUCCESS STORY...
Επέκταση του προγράμματος διμερούς βοήθειας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Πορτογαλία και την Ιταλία, αλλά όχι στην Ελλάδα προαναγγέλλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Wirtschaftswoche.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche, η γερμανική κυβέρνηση
επιδιώκει την επέκταση του προγράμματος στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW στην Πορτογαλία και την Ιταλία. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται ήδη στην Ισπανία. «Είπα στον πορτογάλο ομόλογό μου ότι μπορούν και εκείνοι να έχουν το πρόγραμμα αυτό», δηλώνει στην Wirtschaftswoche ο κ. Σόιμπλε, που όπως υπογραμμίζει σκοπεύει να προτείνει το σχέδιο και σε μέλη της ιταλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτού του είδους το σχέδιο βοήθειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι δύσκολο να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι η χώρα δεν διαθέτει κατάλληλη αναπτυξιακή τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική πρωτοβουλία προβλέπει τη διάθεση κονδυλίων από την KfW προς τις αντίστοιχες αναπτυξιακές τράπεζες των χωρών του Νότου –στην περίπτωση της Ισπανίας είναι η ICO που θα λάβει από την KfW περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για να τα διαθέσει στην στήριξη ισπανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.