Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Gazprom: Το φιλί του Ιούδα...

Όχι μια αλλά 3 επισκέψεις στην Ελλάδα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, κατέγραψαν οι κάμερες και οι πένες του ελληνικού Τύπου, κατά τη διάρκεια της φάσης προετοιμασίας των δεσμευτικών προσφορών. Μετά από κάθε επίσκεψη, ο Μίλλερ έφευγε κουβαλώντας στη βαλίτσα του τις διασφαλίσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αποδοχή των όποιων όρων επέβαλε το ρωσικό μονοπώλιο, σε έναν «διεθνή και διαφανή» διαγωνισμό που κινήθηκε στους ήχους της ρωσικής μπαλαλάικας…

Τρεις ήταν και οι φορές αλλαγής της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Δεδομένου ότι όπως πια γνωρίζουμε μόνος ένας είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού, μήπως οι καθυστερήσεις αυτές είχαν μοναδικό σκοπό να φέρουν το διαγωνισμό στα μέτρα του πλειοδότη;

Και είμαστε και τόσο χαρούμενοι για όλα αυτά, που υποδεχόμασταν τον κύριο Μίλλερ και τη συνοδεία του με ένθερμους εναγκαλισμούς στα σκαλιά του Μαξίμου, ενάντια στο πρωτόκολλο. Στις συναντήσεις αυτές παρών ήταν και ο μεσάζων της Gazprom με τη ΔΕΠΑ, ο οποίος προφανώς έχει συμφέρον να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να συνεχίσει να χρεώνει ακριβά η Ρωσία την Ελλάδα για το φυσικό αέριο που της παρέχει, με τις ανάλογες πάντα προμήθειες. Και όπως απέδειξαν οι χθεσινές εξελίξεις, πέτυχαν αυτό που ήθελαν Ρώσοι και μεσάζοντες, δηλαδή να μην αλλάξει τίποτα. Να συνεχίσουν δηλαδή να εισπράττουν "καπέλο" 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, παραπάνω από ότι πληρώνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και καταναλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.