Συνάντηση Ραχήλ Μακρή με τον σύλλογο πολιτικών υπαλλήλων ΥΕΑΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και πολιτευτής Λάρισας κ. Μπάμπης Παπασπύρος, συναντήθηκαν σήμερα στην Κοζάνη με τον σύλλογο πολιτικών υπαλλήλων ΥΕΑΘΑ/ΓΕΣ Δυτικής Μακεδονίας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο
Πρόεδρος του συλλόγου  κ. Ιορδανίδης Ιωάννης, ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου Τσιάμης Νικόλαος, ο αντιπρόεδρος Τζάλας Πασχάλης και το μέλος της συντονιστικής των ΑΝ.ΕΛΛ Κοζάνης Αποστόλης Καραχάλιος.
Αφορμή για την συνάντηση ήταν η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την κατάργηση του Α’ ΣΣ και της ΙΙ ΤΑΞΥΠ .
Ο Πρόεδρος του συλλόγου πολιτικών υπαλλήλων κ. Ιορδανίδης Ιωάννης κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν με το κλείσιμο του Α’ ΣΣ και της ΙΙ ΤΑΞΥΠ και αφορούν πάνω από 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι μόνιμοι υπάλληλοι.
Ο κ. Ιορδανίδης τόνισε επίσης ότι, το κλείσιμο των μονάδων σε μία περιοχή που έχει το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας στην Ευρώπη , αφαιρεί από την αγορά ακόμη μερικές εκατοντάδες εργαζομένων και πληγώνει ακόμη την αιμορραγούσα περιοχή.
Η κα Μακρή ξεκαθάρισε ότι είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένου σχεδίου εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, που θα αφορά στον τρόπο μετάπτωσης στη νέα δομή, με κύρια έμφαση στην αξιοποίηση του προσωπικού, το οποίο θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι δεν θα μετακινηθεί, ενώ ως έσχατη λύση θα πρέπει να εξετασθεί και η περίπτωση των μετατάξεων του, όπου αυτό είναι εφικτό σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει άμεσα επίκαιρη ερώτηση για το θέμα στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σχόλια

  1. Συμφωνώ απόλυτα να μείνει το Α ΣΣ με την προυπόθεση το ισοδύναμο να είναι το περαιτέρω κόψιμο των συντάξεων των ανώτατων αποστράτων.
    Εσύ Μπάμπη συμφωνείς με την πρότασή μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.