ΕΠΙΦΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


Με έκπληξη παρακολούθησα την ομιλία του κ.Χρυσόγελου , ευρωβουλευτή των Οικολόγων Ελλάδος, στο Ευρωκοινοβούλιο στις 12 Ιουνίου. 
Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη προήλθε από την πρώτη μόλις φράση του ευρωβουλευτή που στιγματίζει τις κυβερνήσεις που θεωρούν πως προέχει το συμφέρον.....
των νόμιμων/γηγενών κατοίκων τους έναντι των παράνομων μεταναστών! Δημιουργεί μια επικίνδυνη εξίσωση μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας δίνοντας έτσι μία ιδεολογική πλατφόρμα εκμετάλλευσης των προσφύγων από τους πλούσιους δουλεμπόρους που δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή μας.

Η δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη ήταν ακόμη πιο σοκαριστική καθώς ο κ. Χρυσόγελος εξίσωσε τους Έλληνες που κατέφυγαν στη Δύση διωκόμενοι από τους στρατιωτικούς της Επταετίας 1967-74 με τους παράνομους μετανάστες που αιτούνται ασύλου μόνο αφού συλληφθούν από τις Αρχές της χώρας μας! Με δεδομένο πως ο αριθμός των καταπιεζόμενων ανθρώπων πέρα από τα ανατολικά μας σύνορα είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια, ο έλληνας ευρωβουλευτής δίνει το ερέθισμα και την αφορμή σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω των Ελληνικών συνόρων. Η έκκληση του για αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί ουτοπία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Αλλά ακόμη και να γινόταν δεκτό κάτι τέτοιο, η διέλευση και μόνο τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών από την Ελλάδα θα επέφερε στην χώρα μας μεγάλες καταστροφές που πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να επανορθώσουμε.

Η τρίτη έκπληξη ήταν και αυτό που λέμε «κερασάκι στην τούρτα»! Ο κ. Χρυσόγελος εξίσωσε τα βασανιστήρια και τις διώξεις που έχουν δεχθεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν ερχόμενοι στην Ελλάδα!!! Με απλά λόγια, η δήλωση αυτή αποτελεί μία γκάφα ολκής που σίγουρα θα αποτελέσει επιχείρημα ξένων κύκλων εχθρικών προς την Ελλάδα στους επόμενους μήνες ή ακόμη και χρόνια.

Προσπαθώντας να βρω τις αιτίες αυτής της (κατά των Ελληνικών συμφερόντων) ομιλία, διάβασα το κείμενο που παραθέτει ο ευρωβουλευτής κάτω από το βίντεο. Η θέση «Διαφωνούμε με τους εξοπλισμούς και τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να ενισχύουμε τις βιομηχανίες καταστολής και παρακολούθησης.» δεν μου προξένησε εντύπωση καθώς είναι γνωστές οι ουτοπικές και ανεδαφικές απόψεις των Οικολόγων σε αυτά τα θέματα. Παρακάτω όμως έγινε φανερός ο σκοπός και στόχος αυτής της κατάπτυστης ομιλίας: «Πρόσφατα μάλιστα, σε δημοσίευμα του BBC γίνεται αναφορά στη Μυτιλήνη ότι οι ελληνικές λιμενικές αρχές προχωρούν σε απόκρουση και επαναπροώθηση Συρίων προσφύγων.»

Για όσους δεν το γνωρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει εντός της Τουρκίας εξαιτίας του συνεχιζόμενου εμφυλίου στην πολύπαθη χώρα της Μέσης Ανατολής. Το μεγάλο πρόβλημα έγκειται πως ανάμεσα τους βρίσκονται πάρα πολλοί μαχητές ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων που μάχονται κατά του κ. Άσσαντ και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Τουρκία ανάμεσα στους πρόσφυγες, αφού αναγνωρίστηκαν από τον Συριακό στρατό και τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες! Για ποιο λόγο τότε ο έλληνας ευρωβουλευτής εγείρει θέμα Σύρων προσφύγων;

Ο ύποπτος ρόλος του κ. Χρυσόγελου και των κατ’επίφασιν ελλήνων Οικολόγων ξεσκεπάζεται όμως με ένα γεγονός που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Μιλάω βέβαια για την διάσκεψη του ΟΟΣΑ στην Κωνσταντινούπολη που πρόκειται να διεξαχθεί σύντομα, εν μέσω των επαίνων των ΗΠΑ και της Δύσης προς την Τουρκία για την άριστη συμπεριφορά της στους Σύριους πρόσφυγες αλλά και των ασφυκτικών πιέσεων των ίδιων χωρών προς την Ελλάδα να δεχθεί πρόσφυγες αυτού του πολέμου! Με απλά λόγια, οι έλληνες Οικολόγοι ταυτίζονται με τις θέσεις των ΗΠΑ και της Δύσης να δεχθεί η Ελλάδα πρόσφυγες του Συριακού πόλεμου, ενώ γνωρίζουν πως ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί εξτρεμιστές! Δεδομένης και της απόφασης της Ε.Ε για την αποστολή οπλισμού στη «Συριακή αντίσταση», πολλά από αυτά τα όπλα βέβαια θα καταλήξουν στον Καύκασο και στα Βαλκάνια, είναι ξεκάθαρο πως το μέλλον της περιοχής μας προβλέπεται ζοφερό… Και οι Οικολόγοι Πράσινοι
Ελλάδος απέδειξαν πως ο τίτλος τους είναι ένα απλό παραπέτασμα καπνού και ο ρόλος τους είναι πολύ σκοτεινός. Όσο γρηγορότερα ξεσκεπαστούν οι θέσεις τους τόσο το καλύτερο για τους ψηφοφόρους τους αλλά και την Πατρίδα μας!

Νίκος Τοπούζης

Μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Σχόλια