Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Ούτε συζήτηση για «κούρεμα»

Το Βερολίνο επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποτρέψει, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, τη διεξαγωγή μιας συζήτησης περί νέων ελαφρύνσεων προς την Ελλάδα. Tο ΔΝΤ δρομολογεί, ίσως, την αποχώρησή του.
Ένα δεύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το οποίο θα επιβάρυνε τους γερμανούς φορολογούμενους, θεωρείται εφιάλτης στο Βερολίνο, που απορρίπτει και επίσημα πλέον κάθε συζήτηση για το θέμα στην παρούσα φάση.
Το ΔΝΤ, πάντως, δεν αναμένεται να σιωπήσει, καθώς το Εκτελεστικό του Συμβούλιο δέχεται έντονες πιέσεις, κυρίως από τις αναδυόμενες οικονομίες, που αντιμετωπίζουν με δυσαρέσκεια την προσήλωση του Ταμείου στην «ευρωκρίση». Παράλληλα, διαπιστώνει ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και προφανώς θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπιστία του, αλλά και να δρομολογήσει πιθανότατα την αποχώρησή του από ένα παιγνίδι που δεν ελέγχει. Ένα νέο πόκερ φαίνεται να είναι σε εξέλιξη με αντικείμενο την ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους ούτως ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Deytsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.