Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ραχήλ Μακρή: "Σχέδιο νόμου όχι υπό την πίεση της Τρόικας,αλλά προκειμένου να διασφαλιστούν δημόσιες εκτάσεις και τα δάση της χώρας."

Η Ραχήλ Μακρή στη Διαρκή  Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο πλαίσιο της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις», τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κτηματολόγιο. Επίσης, είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει οριοθετημένα με έγκυρο και νομικά ισχυρό τρόπο τα δάση της.
Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για ένα τόσο ευαίσθητο και λεπτό ζήτημα οφείλει να πραγματοποιείται όχι υπό την πίεση των προθεσμιών της Τρόικας και των Μνημονιακών υποχρεώσεων, αλλά προκειμένου να διασφαλιστούν δημόσιες εκτάσεις και τα δάση της χώρας.
Τέλος για τη λειτουργία του Κτηματολογίου, για να μην φτάσουμε στο μέλλον να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο κύριος Βλάχος για το παρελθόν του Κτηματολογίου, οφείλει η κυβέρνηση να νομοθετήσει ορθά και υπεύθυνα. 
Σε διαφορετική περίπτωση να περάσουν άλλα 15 χρόνια, χωρίς να υπάρξει ένα γραφείο Κτηματολογίου και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση βελτίωσης ενός νόμου που ουδέποτε λειτούργησε. 
Εν κατακλείδι έχουν κατατεθεί κάποιες νόμο τεχνικές βελτιώσεις τις οποίες μελετάμε. Μας δόθηκαν πριν από λίγο και κάποιες άλλες. 
Κατανοείτε ωστόσο ότι θα πρέπει να προβείτε σε αρκετές ακόμη για να μπορέσει να καταστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εργαλείο στα χέρια του δημόσιου και όχι ένα ακόμη ανούσιο νομοθέτημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.