Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ισχυρισμός του καθηγητή Χαλάτσογλου ότι οι Κούρδοι Αλεβίτες είναι αρμενικής καταγωγής.

Αντιδράσεις προκαλούν οι παρατηρήσεις του προέδρου του τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας Γιουσούφ Χαλάτσογλου που θεώρησε ότι οι Αλεβίτες είναι Αρμένιοι.
Το κυβερνητικό κόμμα, αλλά και μεγάλο μέρος του Τύπου ζητούν την παραίτηση του προέδρου του Ιδρύματος και εξηγήσεις για τις παρατηρήσεις του. Ο βουλευτής του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ντενγκίρ Μίρ Μεχμέτ Φιράτ χαρακτήρισε
ρατσιστικές τις παρατηρήσεις και ζήτησε την παραίτηση του κ. Χαλάτσογλου.
Οι Κούρδοι είναι Τουρκομάνοι και οι Αλεβίτες Κούρδοι, είναι Αρμένιοι\, γράφει ο πρόεδρος του τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας καθηγητής Γιουσούφ Χαλάτσογλου, ο οποίος σε ομιλία του σε συμπόσιο στην Καισαρεία είπε ότι οι Κούρδοι που ζουν στην Τουρκία είναι τουρκομανικής καταγωγής, ενώ οι Αλεβίτες Κούρδοι, είναι αρμενικής καταγωγής.
Ο κ. Χαλάτσογλου τόνισε πως η διάκριση όσον αφορά τους ανθρώπους διχάζει τις χώρες, αλλά θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν την καταγωγή τους.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η \Μιλιέτ\ στις εσωτερικές σελίδες της με τον τίτλο \Ισχυρισμός του καθηγητή Χαλάτσογλου: Οι Κούρδοι Αλεβίτες είναι αρμενικής καταγωγής\ και προσθέτει ότι ο Χαλάτσογλου είπε πως και εντός των τρομοκρατικών οργανώσεων ΤΙΚΚΟ και ΡΚΚ υπάρχουν Κούρδοι οι οποίοι είναι αρμενικής καταγωγής και άλλαξαν στη συνέχεια.
Η Σαμπάχ γράφει ότι μετά τις δηλώσεις αυτές του κ. Χαλάτσογλου άρχισαν να πνέουν μένεα οι ιστορικοί, οι Αλεβίτες και οι πολιτικοί εναντίον του Χαλάτσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.