Μια Μικρή Περιήγηση του Σόιμπλε στην Ελλάδα

Στην χώρα που η φιλοξενία θεοποιήθηκε (Ξένιος Ζεύς) έρχεται σε λίγες μέρες ένας από τους μεγαλύτερους δήμιους του Ελληνισμού. Στις 18 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, προκειμένου (όπως ο τύπος αναφέρει) να κομίσει ένα νέο μνημόνιο, που θα συνοδεύει ένα νέο δάνειο, για μια νέα «διάσωση» από τις πολλές που έχουμε υποστεί τα τελευταία αυτά χρόνια.

Η χώρα πρέπει να τιμήσει για ακόμα μια φορά τις παραδόσεις της
και να συμπεριφερθεί σε αυτόν τον «συναισθηματικά ανάπηρο» άνθρωπο όπως σε κάθε ξένο που την επισκέπτεται. Η πρότασή μου περιλαμβάνει μια μικρή ξενάγηση του Σόιμπλε, που θα ξεκινήσει από το οροπέδιο της Ομορφοπλαγιάς του όρους Κερκίνη (Μπέλες), πάνω από τo χωριό Άνω Πορρόϊα Σερρών προκειμένου να του δείξουν τον βράχο όπου ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος έπεσε και ξεψύχησε όταν πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι με περίστροφο, ενώ είχε ήδη παραδοθεί, κατ' εντολή του στρατηγού Shorner κατά την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα το 1941, επειδή ο λοχίας και δύο στρατιώτες του αντιστάθηκαν για πάνω από τέσσερις ώρες στους εισβολείς.

Σαν επόμενο σταθμό αυτής της μικρής ξενάγησης μπορεί να επιλεγεί το Δίστομο. Μαρτυρικοί τόποι σαν το Δίστομο υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα, το δίστομο όμως είναι κοντά στην Αθήνα, με εύκολη πρόσβαση και η ιστορία της «Σφαγής του Διστόμου» έχει γίνει ευρέως γνωστή έναντι άλλων εξίσου απάνθρωπων σφαγών κατά την Γερμανική κατοχή.

Τέλος προτείνω η ξενάγηση του Σόιμπλε στην Ελλάδα να ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, και επειδή ο Γερμανός έχει κινητικά προβλήματα, ας τον πάνε από την κάτω πλευρά του βράχου, εκεί στα Αναφιώτικα να του δείξουν και το μνημείο του Κωνσταντίνου Κουκίδη του εύζωνα, που προκειμένου να μην παραδώσει την Ελληνική Σημαία, τυλίχτηκε με αυτή, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ' ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του. Βέβαια αυτό δεν έγινε γνωστό τότε αφού η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Βλέπεται η σημερινή συμπεριφορά της Κυβέρνηση και του Τύπου δεν διαφέρει και πολύ από την τότε....


Βλάσης Μ.

Σχόλια