Κύριε Σαμαρά, ο Συνταγματικός νομοθέτης δεν όρισε ως θεμέλιο του πολιτεύματος τις κυρίαρχες δικές σας ή όποιου άλλου ιδέες, αλλά τον Κυρίαρχο Λαό (βλ. Άρθρ.1 παρ.2 του Συντάγματος). Αυτή την στιγμή (δυστυχώς ακόμα) οι Κυρίαρχες Ιδέες σας συγκεντρώνουν το 26% (κατ’ άλλες πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις 11%) εκ της θελήσεως του Κυρίαρχου Λαού. Είναι πάντως γεγονός ότι έχετε όντως βρει τρόπο προσωρινό να καταστήσετε σε ένα βαθμό τις ιδέες σας κυρίαρχες ως ένα σημείο (εννοώ ως ένα σημείο διότι αν έξω από την Ιερισσό στήσουν μπλόκο οι Ιερισσιώτες ή έξω από την ΕΡΤ οι πολίτες, τότε σταματάτε διότι ξέρετε ότι πρέπει ή να βάλετε τα τανκς ή να  σταματήσετε). Έχει λοιπόν σημασία το πώς επιβάλλετε κυριαρχικά τις ιδέες σας στον Κυρίαρχο Λαό.
Μήπως προεκλογικά θέσατε εν ειλικρινεία τις ιδέες σας υπ’όψιν του ελληνικού Λαού και ο Λαός τις επικρότησε; Αναφέρατε ότι ως σκοπό έχετε το κλείσιμο της ΕΡΤ;  ή μέχρι πριν ένα μήνα με τον κ. Κεδίκογλου εξαπατούσατε  τον κυρίαρχο λαό; Λέγατε προεκλογικά  όχι στο μνημόνιο και όχι σε άλλα μέτρα·  μετά και το υπογράψατε και το επιβάλατε με πλήθος νέων μέτρων, και όπως εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, στις εκλογές δεν προβάλατε προεκλογικά τις ιδέες σας για να τις οικειοποιηθούν οι Έλληνες. Προτείνατε τον στυγνό εκβιασμό: ή αύριο πτωχεύουμε έξω από την Ευρώπη ή αγωνιζόμαστε να μείνουμε μέσα, «για να πεθάνουμε σιγά-σιγά με αργό μαρτυρικό θάνατο». Το προϊόν της επιλογής του ελληνικού λαού δεν είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης, αλλά στυγνού εκβιασμού. Έτσι  παρ’όλα αυτά δεν μπορέσατε να σχηματίσετε μόνος σας κυβέρνηση και γι’αυτό κάνατε «ταίρι» σας το κόμμα που προεκλογικά κατηγορούσατε ότι κατέστρεψε την Ελλάδα, κι επειδή με αυτό πάλι δεν μπορούσατε να σχηματίσετε κυβέρνηση, πήρατε (και ό,τι περίσσευε ως υποτιθέμενη αριστερά) την  ΔΗΜΑΡ («Δημοπρατική Αριστερά»), και όλοι τώρα σαφέστατα βοηθούν να «κυριαρχήσουν οι ιδέες σας», για να μην κυριαρχήσει η οργή και αγανάκτηση του Λαού που ζητά να μπουν φυλακή αυτοί που κατέστρεψαν Ελλάδα και Έλληνες.
Κύριε Σαμαρά, οι ιδέες σας επί του κυρίαρχου ελληνικού λαού, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία λέει «όχι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ, έτσι κυριαρχούν. Βλ. εδώ