Έπεσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έψαχνε τους δραπέτες των Τρικάλων

Ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος το οποίο είχε επιστρατευθεί για αναζήτηση των δραπετών των Τρικάλων έχει καταπέσει.
Την πτώση εκτός ζώνης του μη επανδρωμένου αεροσκάφος UAV (τηλεκατευθυνόμενο γαλλικής κατασκευής) έξω από το χωριό Αγία Ευθυμία της Φωκίδας, σήμερα τα ξημερώματα, έκανε γνωστή ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες της  ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό....
της ομάδας του Μάριο Κόλα, ο οποίος φέρεται να ηγείται της ομάδας των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Το μη επανδρωμένο σκάφος φρουρείται περιμετρικά και στο σημείο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταφθάσει ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να το μεταφέρει στη βάση του. Το αεροσκάφος έχει μήκος περίπου τέσσερα μέτρα, ενώ το βάρος του υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 300 κιλά.

Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και λόγω του βάρους του η μεταφορά του, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές- τουλάχιστον όσον αφορά την επίσημη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «προσγειώθηκε» με τη χρήση του παγίως φερόμενου αλεξιπτώτου, αλλά όχι στο σημείο όπου είχε προγραμματιστεί. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το UAV δεν έχει υποστεί ζημιές, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια από το Πεντάγωνο για να καλύψει την περιοχή από αέρος. 

Πηγή: newpost.gr

Σχόλια