Τεχνητή ένταση δημιουργούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα)
Μέσα σε μια εβδομάδα, είναι η δεύτερη φορά που πλοία του Τουρκικού Ναυτικού
κάνουν άσκοπη περιπλάνηση στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με την πρόφαση της συμμετοχής στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» που λαμβάνει χώρα σε χωρικά ύδατα της Ρόδου.
Το θέμα που εγείρεται όμως μεταξύ άλλων είναι ότι, τα τουρκικά πολεμικά πλοία αντί να επιστρέψουν στη θέση τους στα Δαρδανέλια, όπως προεβλέπετο, έκαναν βόλτες για πάνω από 12 ώρες ανάμεσα σε οκτώ ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα.
κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, συνεκτιμώντας και την τεταμένη κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, να σταματήσουν οι προκλητικές βόλτες των τουρκικών πλοίων στα Εθνικά χωρικά ύδατα και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δούμε από βδομάδα που ξεκινάει στο Αιγαίο η άσκηση “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, τουρκικά πλοία δίπλα στον στόλο του Π.Ν.



Σχόλια