Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

«Έρχεται το τέλος της τρόικας»;

Οι διαξιφισμοί εντός της τρόικας με επίκεντρο την Ελλάδα ...
«Αντιπαράθεση μεταξύ των δανειστών: Έρχεται το τέλος της τρόικας;» διερωτάται σε τίτλο σχολίου της η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, με αφορμή τα στοιχεία που διέρρευσαν τις τελευταίες μέρες από πλευράς ΔΝΤ αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και τα σενάρια για νέο κούρεμα χρέους, που αποδίδονται σε πιέσεις του Ταμείου.
Η εφημερίδα σχολιάζει: «Μόλις κόπασε ελάχιστα η αναστάτωση γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, την προσοχή τραβούν τώρα οι ίδιοι οι ‘διασώστες’. Η διάσημη – διαβόητη τρόικα (…) φαίνεται να βρίσκεται σε διαφωνία. Στο επίκεντρο όλων για άλλη μία φορά η Ελλάδα».
Αδιανόητο το σενάριο κουρέματος για τη γερμανική κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές Αδιανόητο το σενάριο κουρέματος για τη γερμανική κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ένα νέο κούρεμα που θα έπληττε τους επίσημους πιστωτές, δεν θα μπορούσε να τύχει αποδοχής από τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τρεις μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Όπως παρατηρεί σχολιάζοντας τα σενάρια νέου κουρέματος που τροφοδοτεί το ΔΝΤ, «γενικά η απόπειρα του ΔΝΤ μπορεί να αξιολογηθεί ως προβληματική. Από τη μία αντιβαίνει στην ‘επίσημη’ γραμμή περί ‘αργής εξυγίανσης’ της Ελλάδας. Από την άλλη, αυτή η μονομερής κίνηση του ΔΝΤ, αποτελεί νέα πρόκληση έναντι των Ευρωπαίων. Το ΔΝΤ ανήκει μέχρι σήμερα στους πιο σφοδρούς επικριτές της συγκριτικά επιφυλακτικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ».
Σύμφωνα με την Die Presse, η νέα διαμάχη εντός της τρόικας αποτελεί μάλλον ένδειξη αυξανόμενης δυσαρέσκειας στο εσωτερικό του ΔΝΤ. Όπως επισημαίνει, «με το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) και την ΕΚΤ, η Ευρώπη διαθέτει σήμερα τους δικούς της θεσμούς. Η σημασία του ΔΝΤ περιορίζεται». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.