Καλλιεργώντας "Τσάι Ολύμπου" – Το ρόφημα των Θεών

Μια νέα καλλιέργεια ενός εξαιρετικού προϊόντος  βρίσκει σιγά σιγά το δρόμο της δίνοντας δουλειά σε νέους και δημιουργώντας  νέες προοπτικές για μια ολόκληρη  περιοχή .

Η περιοχή Ελασσόνας είναι γνωστή για τη μοναδική  βιοποικιλότητα που έχει στο φυσικό της περιβάλλον .

Σε αυτή την περιοχή και σε υψόμετρο πάνω από   1000 μέτρα φυτρώνει ένα μοναδικό προϊόν το τσάι Ολύμπου που ανήκει στο   γένος Sideriti  . Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στα  φλαβονοειδή τα οποία ειναι υπεύθυνα για την    αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. 
Μάλιστα συστήνεται από ειδικούς η κατανάλωση του  κάθε μέρα.  Eπιπλέον ολοένα και περισσότερες έρευνες  επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του Ολύμπου  και τη συμβολή του ακόμη στη μάχη εναντίον της ασθένειας Αλτχαιμερ.
Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νέοι της περιοχής στέφονται στην καλλιέργεια του «Τσάι Όλυμπου» και ήδη υπάρχει μεγάλο  ενδιαφέρον τόσο από την Ελληνική Αγορά όσο και από τις αγορές του Εξωτερικού κυρίως τις Γερμανίας Ο Δημήτρης Χαλκιάς ένας νέος παραγωγός δηλώνει χαρακτηριστικά . 

« Ήδη έχουμε  πουλήσει τη φετινή παράγωγη  . Δεχόμαστε τηλέφωνα καθημερινά για παραγγελίες τις οποίες  δεν μπορώ να εξυπηρετήσω . Ελπίζω του χρόνου να έχει οι οργανωθεί μια ομάδα παραγωγών ώστε να υπάρχουν αρκετές  ποσότητες  αφού  υπάρχει  μεγάλο ενδιαφέρον από καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αφού μας βρίσκουν  μέσω Internet. Το «Τσάι Ολύμπου”  γίνεται διάσημο χάρη στο Μυθικό Βουνό»


O Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής δηλώνει χαρακτηριστικά : « Είναι μια σημαντική προσπάθεια  να αξιοποιηθεί η πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής σε συνδυασμό με το όνομα του Μυθικού Βουνού του Ολύμπου. Στον Όλυμπο πέρα από την ομορφιά και τους μύθους κρύβονται εκατομμύρια ευρώ μάρκετινγκ μόνο στο όνομα του , με σεβασμό  πάντα στο μυθικό βουνό και πρωταρχικό στόχο την προστασία του .Το Τσάι Ολύμπου πρέπει να γίνει Προστατευόμενο Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης . Πιστεύουμε εάν ευδοκιμήσει το σχέδιο θα γίνει ακόμη ένα βήμα που προς τη στρατηγική ανάπτυξης που θέλουμε να είναι η παράγωγη υψηλής ποιότητας πιστοποιημένων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων . Η Ελάσσονα πρέπει να  γίνει γνωστή σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στους πρόποδες του Ολύμπου . Θέλει μεγάλη προσπάθεια αλλά ελπίζουμε να τα καταφέρουμε » .

--
Παιδής  Γ. Αθανάσιος
  Περιφερειακός  Σύμβουλος
            Θεσσαλίας

Σχόλια