Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Ραχήλ Μακρή: Οι στρατηγικής ενεργειακής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, που έχει χρηματοδοτήσει ο Ελληνικός Λαός, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.

Ύστερα από την αποτυχία της Συγκυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΔΕΠΑ βάζει στο στόχαστρο την ΔΕΣΦΑ. Το Reuters μεταδίδει τη δήλωση του πρόεδρου της SOCAR Ρ. Αμπντουλάγιεφ ότι «Είμαστε κοντά στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ».
Ο κ. Σαμαράς και οι εταίροι του αντί να μεριμνούν για την είσπραξη 472 εκ ευρώ από τις συνολικές οφειλές ιδιωτών προς την ΔΕΠΑ πωλούν την θυγατρική της ΔΕΣΦΑ προς αντίτιμο, που δημοσιεύματα το φέρουν σε 430 εκ ευρώ.

Πωλούν, δηλαδή, οι Κυβερνώντες μια εταιρία με πάγιο εξοπλισμό άνω του 1 δις ευρώ, στην οποία έχουν δοθεί 262 εκ ευρώ κρατικές επιχορηγήσεις. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κύριο μέρος του δανεισμού της ΔΕΣΦΑ, ο οποίος στις 31/12/2012 ανέρχονταν σε ποσό άνω των 280 εκ ευρώ, προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Όλα αυτά δίδονται προς ένα πιθανό αντίτιμο, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε καν ως "πινάκιο φακής".
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε το χάρισμα οποιασδήποτε στρατηγικής σημασίας, για την ενεργειακή θωράκιση της Χώρας, δημόσιας επιχείρησης. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα των θυγατρικών, για να δημιουργηθεί τετελεσμένο για τις μητρικές εταιρίες.
Οι ύποπτες και μειοδοτικές αποφάσεις εκχώρησης θα ακυρωθούν εν τοις πράγμασι και οι εταιρίες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, θα επιστραφούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.