Ραχήλ Μακρή: Είμαστε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που παράγει ανεργία και λουκέτα.

Παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες η προσδοκώμενη ανάπτυξη δεν συντελείται με την εφαρμοζόμενη πολιτική οικονομικής συρρίκνωσης. Αντίθετα η ύφεση, που βιώνει η Χώρα μας έχει πλήξει καίρια και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα την πραγματική οικονομία.
Η μείωση του κύκλου εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων ανέρχεται σε πρωτοφανή μεγέθη.
Θύματα της ανερμάτιστης πολιτικής του κυρίου Σαμαρά και των κομμάτων, που τον στηρίζουν, αποτελούν πλέον και επιχειρήσεις οι οποίες ως και πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν ηγέτες του κλάδου με ισχυρά μερίδια και αναγνωρίσιμα εταιρικά σήματα. Ακόμα και οι εταιρίες αυτές δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθει στην κυβερνητική λαίλαπα, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν σκιά του εαυτού τους.
Στο αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός ο Πρωθυπουργός απαντά με συνάντηση με τους επικεφαλής 16 πολυεθνικών, ενώ παράλληλα σύμφωνα με δημοσιεύματα:
"Εντύπωση προκαλεί η αρνητική στάση που διατηρεί η κυβέρνηση, στην δραματική παρούσα φάση για την ελληνική οικονομία απέναντι στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτές, είναι τόσο εχθρικός που ένας καλόπιστος παρατηρητής, ασχέτου εθνικότητας, θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι στόχος είναι αυτές να χρεοκοπήσουν και το πεδίο δραστηριότητας τους να αναλάβουν οι αντίστοιχες πολυεθνικές και ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές και γερμανικής καταγωγής εταιρείες."
Τελευταίο θύμα της ανωτέρω πολιτικής αποτελεί o όμιλος της Nutriart (γνωστή ως Κατσέλης) βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από το λουκέτο. Πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δηλώνοντας πλέον και επίσημα ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε επισημάνει την αδιέξοδη και ουτοπική υφεσιακή πολιτική της Συγκυβέρνησης που οδηγεί στην απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς Ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανακάμψει η εθνική οικονομία. Για να λειτουργήσει η αγορά πρέπει να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, που τονώνουν την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών και όχι λουκέτα ελληνικών εταιριών όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων, που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση.

Σχόλια