«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ! ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά κ. Υπουργέ Υγείας! Τα καταφέρατε! Βάλατε λουκέτο και στα Εξωτερικά Ιατρεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου Σάμου! Ελπίζω να κατανοείτε ότι με την πολιτική σας, στρέφετε τους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού… Ανατολικά της Εδέμ, στην Τουρκία, προκειμένου να βρουν τη γιατρειά τους, αφού δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ για να εξεταστούν.


Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, η οποία και παραδόθηκε στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ από τον Πολιτευτή Σάμου του Κινήματος Δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου, «το εξωτερικό ιατρείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Σάμου έκλεισε σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού καθ’ ότι εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί με ένα γιατρό, ένα βιοχημικό και ελάχιστους παρασκευαστές».

«Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις υλικών όπως, αντιδραστήρια, υγρά αναλυτών, φιαλίδια αιμοληψιών, συριγγών και άλλων αναλώσιμων», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου και καλεί τους απασχολούμενους και το σαμιακό λαό «να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Ιουνίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10:00 π.μ.».

«Τι προτείνετε στους πολίτες από εδώ και στο εξής, αφού δεν θα λειτουργεί το εργαστήριο του Νοσοκομείου αλλά και κανένα εξωτερικό εργαστήριο δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ; Μήπως να στρέψουν το βλέμμα τους στα παράλια της Τουρκίας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο επίλυσης των προβλημάτων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, την ανανέωση των συμβάσεών τους, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την ομαλοποίηση της κατάστασης στη λειτουργία του Νοσοκομείου με τις συνεχείς ελλείψεις υγειονομικού υλικού προτού το ΕΣΥ οδηγηθεί σε παράδοσή του στα ξένα συμφέροντα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: «ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο της Σάμου κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω περιστατικών και καταστάσεων που το οδηγούν από την πολιτική υποδούλωσης στην Τρόικα, με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Δυστυχώς σήμερα ενημερώθηκα από τον Πολιτευτή Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου και για μια νέα εξέλιξη που επιβεβαιώνουν αυτά που ισχυρίζομαι. Έκλεισε και το εξωτερικό ιατρείο του Μικροβιολογικού!

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από σήμερα 5 Ιουνίου 2013 και για κάποιες ημέρες κάθε μήνα, δεν θα λειτουργεί το Εξωτερικό Ιατρείο του μικροβιολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Σάμου λόγω έλλειψης προσωπικού. Το εργαστήριο εδώ και χρόνια λειτουργεί με ένα γιατρό, ένα βιοχημικό και ελάχιστους παρασκευαστές. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις υλικών όπως, αντιδραστήρια, υγρά αναλυτών, φιαλίδια αιμοληψιών, συριγγών και άλλων αναλώσιμων.

Το θέμα το συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες θα έληγαν, είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Η ταλαιπωρία του κόσμου δεν έχει τελειωμό, αφού δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ για να εξεταστεί.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι του εργαστηρίου είχαν ενημερώσει εγκαίρως, για τα προβλήματα που θα προέκυπταν, όλους τους αρμόδιους. Δυστυχώς όμως όλοι τους εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία δεν ενδιαφέρθηκαν.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο και καθιστούν την λειτουργία του Νοσοκομείου αδύνατη.

Τέλος καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλο το σαμιακό λαό να συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Ιουνίου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου στις 10:00 π.μ.

Διεκδικούμε :
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι επικουρικοί εργαζόμενοι
Άμεση προμήθεια υγειονομικού υλικού.
Να μην πληρώνουν οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας.

Το Δ.Σ»

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Πότε επιτέλους θα δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου;

2.Γιατί δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των εργαζομένων για την ομαλή λειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου;

3.Τι προτείνετε στους πολίτες από εδώ και στο εξής, αφού δεν θα λειτουργεί το εργαστήριο του Νοσοκομείου αλλά και κανένα εξωτερικό εργαστήριο δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΠΥ; Μήπως να στρέψουν το βλέμμα τους στα παράλια της Τουρκίας;

4.Πότε θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;

5.Πότε επιτέλους θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη λειτουργία του Νοσοκομείου με τις συνεχείς ελλείψεις υγειονομικού υλικού;

6.Το Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) παραμένει Εθνικό ή οδηγούμαστε σε παράδοση του, σε ξένα συμφέροντα;

7.Πόσο χρονικό διάστημα απομένει για το κλείσιμο του Νοσοκομείου Σάμου;




Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς- Νικόλαος Κουίκ





Σχόλια