Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Βαρουφάκης: το ξαφνικό, αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα έγκλημα της κυβερνητικής τρόικας εναντίον των δημόσιων ΜΜΕ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη. Ο Έλληνας επιστήμονας εξηγεί σε αυτό γιατί κατά τη γνώμη του «δεν επιτρέπεται να πεθάνει η ΕΡΤ». Σχολιάζοντας την ξαφνική διακοπή της εκπομπής λέει ότι «για όσους από εμάς μεγάλωσαν στην Ελλάδα του νεοφασιστικού καθεστώτος των συνταγματαρχών,
τίποτα δεν προξενεί τόσο επώδυνες αναμνήσεις όσο μία μοντέρνα πράξη ολοκληρωτισμού».
Ο Γιάννης Βαρουφάκης γράφει μεταξύ άλλων ότι «εξήγησα σε συνέντευξη προς τους ίδιους δημοσιογράφους στους οποίους είχε πρωτύτερα απαγορευθεί να μου κάνουν ερωτήσεις, ότι το ξαφνικό, αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι, παρά τις πολλές ασθένειες του σταθμού, ένα έγκλημα της κυβερνητικής τρόικας εναντίον των δημόσιων ΜΜΕ, (ένα έγκλημα) κατά του οποίου οφείλουν να ξεσηκωθούν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί της Ευρώπης. Γιατί; Όσο φθαρμένοι, αναποτελεσματικοί, ακόμη και διεφθαρμένοι κι αν είναι οι δημόσιοι οργανισμοί ενημέρωσής μας, αποτελούν κεντρικό στοιχείο για μία λειτουργική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.