Τα ασφαλιστικά ταμεία βογγούν κι αυτοί πριμοδοτούν τις τράπεζες...

Μόνο αν είσαι τράπεζα σε αυτή τη χώρα σώζεσαι! Ούτε ο νόμος, ούτε ο δικαστής φαίνεται να στέκονται εμπόδια στις ορέξεις της τράπεζας να βγάλει στο σφυρί τα ακίνητα των οφειλετών που χρωστούν.
Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έχει προειδοποιήσει τόσο τους οφειλέτες όσο και το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει τα μέτρα του ώστε να υπερασπιστεί την προτεραιότητα των απαιτήσεων του έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών.

Όμως, τα γεγονότα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους του Συλλόγου Δανειοληπτών ότι, παρά τις ρητές εντολές του νόμου, τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό το κατάστημα και την αποθήκη που είχε στην κατοχή του οφειλέτης, ο οποίος, όμως είχε και χρέη ύψους 35.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και 7.000 ευρώ.
Ο άνθρωπος αυτός ΚΑΙ έχασε το κατάστημα και την αποθήκη του ΚΑΙ κινδυνεύει με ποινική δίωξη σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο εξαιτίας των οφειλών του προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
Γιατί δεν προστάτεψε κανείς αυτόν τον άνθρωπο;

"Δεν μπορεί να έγινε έτσι. Είναι αναγκαστική η κοινοποίηση κάθε πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας στην αρμόδια Δ. Ο. Υ. του καθ' ου η εκτέλεση, έτσι ώστε το Δημόσιο λαμβάνοντας γνώση να αναγγέλλεται σε περίπτωση που εκκρεμούν υπέρ του ληξιπρόθεσμα χρέη που οφείλει ο καθ' ου η εκτέλεση και να ικανοποιείται κατά απόλυτη προτεραιότητα", υπογράμμισε σε παρέμβαση της στο radio1d.gr η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Χρουσαλά Μπιλίση. «Μέχρι τον περασμένο Μάιο, στους πλειστηριασμούς προτεραιότητα είχαν τα χρέη προς το ΙΚΑ, τώρα έχει προτεραιότητα η Εφορία, όσον αφορά μη απόδοση ΦΠΑ», ανέφερε και σημείωσε, ότι με τις νέες ρυθμίσεις του νόμου, σε περίπτωση μη οφειλών για μη απόδοση ΦΠΑ, σειρά έχει το ΙΚΑ κι έπειτα οι τράπεζες ή οποιοσδήποτε άλλος. Υποστηρίζει δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθούν οι οφειλέτες, οι οποίοι βάλλονται από την οικονομική κρίση.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος χτυπά και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα δοθεί η δυνατότητα στα τραπεζικά ιδρύματα να «αρπάξουν» το καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, την πρώτη κατοικία του, το σπίτι που με κόπο και αίμα έχτισε για να στεγάσει την οικογένεια του και που εξακολουθεί να το πληρώνει χρυσάφι μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων.
Οι τράπεζες, όταν μάλιστα, έχουν «αιμοδοτηθεί» πολλάκις με τα χρήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού μέσω των επαναλαμβανόμενων ανακεφαλαιοποιήσεων καταφέρνουν να παρακάμπτουν τις απαιτήσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό.
Αντί, λοιπόν, να φροντίσουν να βάλουν στο χέρι όσους χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, συνεχίζουν να κάνουν ακίνητα «δωράκια» στις τράπεζες.
Ο ΕΟΠΠΥ, ένας οργανισμός που εν τη γενέσει του ήταν καταδικασμένος να βουλιάξει στα χρέη, αυτή τη στιγμή καταγράφει τρύπα που φτάνει σχεδόν 2,5 δισ. Ευρώ. Για τη μαύρη αυτή τρύπα που υπάρχει στον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζουν νέο κοστούμι πρόσθετων μέτρων φέτος αλλά και το 2014! Στη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας εξετάστηκε η διόγκωση των ελλειμμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΕΟΠΠΥ.
Οι τροϊκανοί, που δεν αποκλείουν νέες παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να παρουσιάσει άμεσα τα πρόσθετα μέτρα που θα καλύψουν τα ελλείμματα των 2,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΕΟΠΠΥ Λ. Παπαγεωργόπουλος, ο ΕΟΠΥΥ από τη δημιουργία του κλήθηκε να διαχειριστεί τις δαπάνες υγείας του συνόλου του ελληνικού λαού που για το 2012... προϋπολογίστηκαν από τα οκτώ ταμεία σε 11 δισ. ευρώ.
Αυτά τα 11 δισ. συν τα 2 δισ.
Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλει ότι ο Οργανισμός έστειλε δύο φορές στο υπουργείο Οικονομικών πραγματικό προϋπολογισμό ο οποίος τους επεστράφη ώστε να εμφανίσουν ωραιοποιημένη πραγματικότητα.

Αν το δεν ξυπνήσει το ελληνικό Δημόσιο για να προστατέψει τα δικαιώματα του και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων τότε η κατάσταση των ταμείων θα εκτροχιαστεί πλήρως, ενώ οι τράπεζες - αν και πτωχευμένες - συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ρευστό και ακίνητα από όπου μπορούν.
Danioliptes.gr

Σχόλια