Ξεκινάει τη Δευτέρα το πρώτο Basketball Camp στο δημοτικό γυμναστήριο Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων

Κώστας Αγοραστός: «Χρειάζεται η Θεσσαλία ένα Basketball Camp για τα νέα παιδιά»
Η διοργάνωση του Basketball camp, που ξεκινάει την Δευτέρα 01/07 και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, ήταν το αντικείμενο συνέντευξης τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας. Το camp διοργανώνεται για πρώτη χρονιά στο Δημοτικό γυμναστήριο Λάρισας (Ακαδημία, Ηρώων Πολυτεχνείου) σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λαρισαίων προπονητών και του ΔΟΠΑΕΛ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού,
Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας), στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά από μικρές ηλικίες μέχρι έφηβους.
Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Έλειπε από την Θεσσαλία και την Λάρισα ένα camp. Μέσα από αυτό επιθυμούμε να δοθεί η ευκαιρία σε νέους αθλητές, πέρα από την προετοιμασία που κάνουν με τις ομάδες τους, να πάρουν εικόνες, τεχνικές και να αποκομίσουν εμπειρίες γνωρίζοντας καταξιωμένους ανθρώπους στο χώρο του μπάσκετ. Αυτό θέλουμε να αποτελέσει ένα πρότυπο για το μέλλον. Έτσι πρέπει να στηθεί ξανά το μπάσκετ της Λάρισας, να δουλέψουμε από κάτω προς τα πάνω. Με τον Δήμο έχουμε συνεχή συνεργασία και θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, άλλωστε ο αθλητισμός δίνει χρόνια στην ζωή και ζωή στα χρόνια».
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ. κ. Άρης Γαλάτος σημείωσε τα εξής: «Όπως είπε ο κ. Αγοραστός αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε από κάτω προς τα πάνω. Το μπάσκετ είναι η βιτρίνα του αθλητισμού της χωράς μας, δίνοντας μας τεράστιες χαρές τα τελευταία χρόνια. Στην Λάρισα υπάρχει μεγάλο παρελθόν και πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε το μέλλον. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (ΔΟΠΑΕΛ) στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».
Εκ μέρους των διοργανωτών ο κ. Δημήτρης Δεληχρήστος δήλωσε: «Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι, από πολλές ομάδες της Λάρισας και φέτος το συνεχίζουμε με την συνεργασία του δήμου και της περιφέρειας Θεσσαλίας. Σαν στόχο έχουμε να γίνει θεσμός για την πόλη, καθώς η Λάρισα είναι μια πόλη που ακμάζει από πλευράς ακαδημιών αλλά αυτό που της λείπει είναι οι παραστάσεις των παικτών από ανθρώπους μεγαλυτέρου επιπέδου. Εμείς προσπαθούμε να φέρνουμε ανθρώπους από μεγαλύτερες κατηγορίες και φέτος θα έρθει ο κ. Σούλης Μαρκόπουλος, ο κ. Γιάννης Τζίμας και ο κ. Χρήστος Μαρμαρινός (τεχνικό team Ολυμπιακού). Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στα μικρά παιδιά τα οποία είναι το μέλλον της Λάρισας».
Το πρόγραμμα προπονήσεων ξεκινάει από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας και τελειώνει αργά το βράδυ. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέχρι και το πρωί της Δευτέρας και το κόστος είναι συμβολικό (50 €) ώστε να έρθουν πολλά παιδιά αποκτώντας εμπειρίες για το μέλλον. Οι προπονήσεις, εκτός των τριών προπονητών που θα μας τιμήσουν, θα πραγματοποιούνται από Λαρισαίους προπονητές όπως ο κ.κ. Βαγιόπουλος, Μπουλιάκης, Πάκας, Δεληχρήστος και Αραπατσάνης. Το camp υποστηρίζουν ενεργά ο Αστέρας, Κεραυνός, Πελαργοί Σπάρτακος, Φοίνικας, ΑΕΛ και η ομάδα του Δήμου Λαρισαίων.
Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο κ. Κων/νος Μπαζάκης, πρόεδρος του Α.Ο. Αστέρα Λάρισας (ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας) και ένας εκ των συνδιοργανωτών του Basketball Camp, καθώς και ο πρόεδρος του Σ.Βε.Κ. (Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας) κ. Θεόδωρος Λιάκος.

Σχόλια