Έχουν και κλεμμένα στα scrap?

 Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, συνεχίζονται οι  έλεγχοι σε εταιρείες εμπορίας μετάλλων και μεταλλευμάτων (scrap), σε διάφορες περιοχές της χώρας .
Χθες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό (scrap) και εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής. Τον έλεγχο διενήργησε μικτό κλιμάκιο αστυνομικών των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με την υποστήριξη αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη του ημεδαπού ιδιοκτήτη της επιχείρησης, για σοβαρές παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επιπλέον συνελήφθη και ένας αλλοδαπός εργάτης, που απασχολούταν παράνομα στην επιχείρηση, ενώ ταυτόχρονα δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα.
 Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν:
  • Τη μη έκδοση τουλάχιστον δύο (2) φορολογικών στοιχείων για εμπορεύσιμα αγαθά αξίας τουλάχιστον (5.180,70 ευρώ) (ποινική παράβαση).
  • Η απασχόληση ενός αλλοδαπού ο οποίος εργαζόταν ανασφάλιστος (διοικητική παράβαση) και διέμενε παράνομα στη χώρα στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων (ποινική παράβαση).
  • Η λειτουργία της επιχείρησης ως χώρου αποθήκευσης, επεξεργασίας και εμπορίας παλαιών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, σιδηρούχων απορριμμάτων και υπολειμμάτων μηχανημάτων, οχημάτων και λοιπών μετάλλων χωρίς άδεια λειτουργία (διοικητική παράβαση).
  • Η μη τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού της επιχείρησης (διοικητική παράβαση).
  • Η μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων της επιχείρησης (διοικητική παράβαση).
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα θα ενημερωθεί και το αρμόδιο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η Περιφέρεια Αττικής για την βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Σχόλια