ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡOΣΤΙΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗN ΠΕΡΙΟΧΗ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ!
Σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της παρεμπόδισης παροχής ενημέρωσης από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λέσβου και κατ' επέκταση όλων των νησιών του Αιγαίου, αναγκάζεται να επανέλθει με νέα Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Την ώρα που ο Σίμος Κεδίκογλου, κωλυσιεργώντας αναιτιολόγητα αρνούνταν και αρνείται να απαντήσει στην Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ σχετικά με την πρωτοβουλία της Τηλεόρασης Μυτιλήνης για την οριστική επίλυση του χάρτη συχνοτήτων στη Λέσβο, η Άγκυρα φρόντισε να απλώσει και άλλο τα πλοκάμια της στη Λεσβιακή κοινωνία, προτείνοντας στον ιδιοκτήτη του Ρ/Σ «Σκάι Αιγαίου», τη φιλοξενία αναμεταδότη, από τα απέναντι τουρκικά παράλια!

Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του «Σκάι Αιγαίου» Γιάννης Πάπουκας, «τελευταία, υπάρχουν προσφορές από Τούρκους, ότι το πρόβλημα το γνωρίζουν και ότι αν θέλουμε βοήθεια, μπορούν να φιλοξενήσουν εκείνοι τον αναμεταδότη μας».

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, οι αρμόδιοι φορείς όχι μόνο επιβάλλουν κυρώσεις και πρόστιμα, στον προαναφερόμενο ραδιοφωνικό σταθμό αλλά αρνούνται να χορηγήσουν άδεια εκπομπής και από δεύτερο σημείο, αφού για να δοθεί άδεια αναμεταδότη, θα πρέπει συν τοις άλλοις, ο ραδιοφωνικός σταθμός να απασχολεί 35 και άνω μόνιμους δημοσιογράφους!

«Ως πότε οι κάτοικοι ενός ακριτικού ελληνικού νησιού, στρατηγικής σημασίας όπως η Μυτιλήνη θα γίνονται δέκτες της τουρκικής προπαγάνδας μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών της γείτονος;» ερωτά τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη χορήγηση στο Ρ/Σ «Σκάι Αιγαίου» άδεια εκπομπής από δεύτερο αναμεταδότη, τη διακοπή επιβολής προστίμων στους περιφερειακούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να δοθεί άδεια αναμεταδότη και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που απασχολούν κάτω των 35 μονίμων δημοσιογράφων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ!

Κύριε Πρωθυπουργέ, κ.κ. Υπουργοί,

Με ιδιαίτερη λύπη και οργή, αναγκάζομαι να επανέλθω σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της παρεμπόδισης παροχής ενημέρωσης από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λέσβου, αφού καθ’ όσο χρόνο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, συνάδελφος Δημοσιογράφος Σίμος Κεδίκογλου, κωλυσιεργώντας αναιτιολόγητα αρνούνταν και αρνείται να απαντήσει στην 9172/04-04-2013 Ερώτησή μου, σχετικά με την πρωτοβουλία της Τηλεόρασης Μυτιλήνης για την οριστική επίλυση του ραδιοφωνικού τοπίου στη Λέσβο, η Άγκυρα φρόντισε να απλώσει και άλλο τα πλοκάμια της στη Λεσβιακή κοινωνία, προτείνοντας στον ιδιοκτήτη του Ρ/Σ «Σκάι Αιγαίου», τη φιλοξενία αναμεταδότη, από τα απέναντι τουρκικά παράλια!

Σας μεταβιβάζω, συνοπτική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Σκάι Αιγαίου», Γιάννη Πάπουκα, όπως ακριβώς την έλαβα από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η επιστολή του κ. Γιάννη Πάπουκα, έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Είμαι ιδιοκτήτης του Ρ/Σ «ΣΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» με έναρξη νομίμου λειτουργίας την 25 Μαΐου του 1988 (Νόμος 1730/87- ΠΔ 25/88).

Ο ραδιοφωνικός σταθμός μου όπως στην αρχική άδεια αναφέρεται δύναται να εκπέμπει στα όρια του Νομού Λέσβου, ήτοι στα νησιά Λήμνου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου.

Πολλές φορές την τελευταία δεκαετία με οχλήσεις μας και τεχνικά στοιχεία πλήρως τεκμηριωμένα, προς όλους τους εμπλεκόμενους, έχουμε ζητήσει να μας χορηγηθεί άδεια εκπομπής και από δεύτερο σημείο (αναμεταδότης), διότι λόγω της μορφολογίας του εδάφους των νησιών μας (λόφοι, βουνά, χαράδρες) αλλά και του συνολικού γεωγραφικού μεγέθους του Νομού, είναι αδύνατο να καλύψουμε το 80% της έκτασης μόνο με ένα κέντρο εκπομπής.

Εκτός τούτου έχουμε πλήθος τουρκικών ραδιοφωνικών σταθμών που μας παρεμβάλλουν με τεράστια ισχύ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές ούτε εμείς οι ίδιοι να μην ακούμε το σταθμό μας.

Και ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά και εθνικό στην παραμεθόριο περιοχή μας, οι αρμόδιοι ουδεμία διάθεση έχουν να ασχοληθούν με αυτό, παρότι έχουν γίνει και πολλές στη Βουλή Ερωτήσεις.

Μας επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα λες και φταίμε εμείς που τα νησιά μας έχουν πολλά βουνά λόφους και χαράδρες που εμποδίζουν το σήμα να φτάσει στα αυτιά του ακροατή (εξαιτίας του προβλήματος η Ελληνική Ραδιοφωνία χρησιμοποιεί 7 αναμεταδότες για πλήρη κάλυψη).

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι το πρόβλημα θα έβρισκε λύση έκπληκτοι λάβαμε απάντηση σε πρόσφατο αίτημα μας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών, ότι για να μας δοθεί άδεια αναμεταδότη θα πρέπει συν όλα τα άλλα, να απασχολούμε 35 και άνω μόνιμους δημοσιογράφους, και αυτό στην ακριτική Λέσβο των 95.000 κατοίκων, με τα δεκάδες μικρά χωριουδάκια και τα πενιχρά έσοδα των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ιστορίες τρέλας αρμοδίων του Κολωνακίου και των Βρυξελλών, για μια παραμεθόριο περιοχή που αργοσβήνει καθημερινά από εγκατάλειψη , σε μια περιοχή που και σε πηγάδι μέσα ακούς τουρκικά ραδιόφωνα. Αυτή είναι η βοήθεια της Πολιτείας, που το μόνο που ξέρει είναι το «σκάσε και πλήρωνε».

Τελευταία μάλιστα έχουμε και προσφορές υπογείως από Τούρκους αρμοδίους, ότι το πρόβλημα το γνωρίζουν, και ότι αν θέλουμε βοήθεια μπορούν να φιλοξενήσουν αναμεταδότη μας στα απέναντι τουρκικά παράλια . Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους Ρ/Σ του Νομού Λέσβου. Εκεί φτάσαμε, εύγε.

Γιάννης Πάπουκας

Μυτιλήνη 09/05/2013»

Κύριε Πρωθυπουργέ, κ.κ. Υπουργοί,

Οφείλω να σας υπενθυμίσω, ότι στην υπ’ αρίθμ. 9172/04-04-2013 Ερώτησή μου, είχα υιοθετήσει πλήρως τις προτάσεις του ιδιοκτήτη της Τηλεόρασης Μυτιλήνης Μανώλη Γιαννακέλου, που πρότεινε τον ορισμό ως κέντρου εκπομπής του νησιού τον Όλυμπο, με συγκεκριμένο διάγραμμα ακτινοβολίας και ισχύ, ώστε η ΕΕΤΤ να σταματήσει να μοιράζει πρόστιμα της τάξεως των δεκαεννέα χιλιάδων ευρώ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που χρησιμοποιούν τον Όλυμπο ως κέντρο εκπομπής.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγει της προσοχής σας ότι την ώρα που ο τομέας των Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θυσιάζεται ως Ιφιγένεια στο βωμό των μνημονιακών επιταγών των δανειστών μας, την ώρα που οι Έλληνες ακρίτες στερούνται βασικά κοινωνικά αγαθά, την ώρα που η Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα, η Άγκυρα, αργά και μεθοδικά, υφαίνει ιστό πολλαπλών εξαρτήσεων στην Ενημέρωση, Υγεία, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό δημιουργώντας τις συνθήκες μιας μελλοντικής «αφομοίωσης» της ελληνικής κοινωνίας από το άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα γειτονικό κράτος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ και κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να χορηγηθεί στο Ρ/Σ «Σκάι Αιγαίου» αλλά και στο σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού άδεια εκπομπής και από δεύτερο αναμεταδότη;
2. Θα σταματήσει επιτέλους η ΕΕΤΤ τη φαρσοκωμωδία με την έκδοση προστίμων στους περιφερειακούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς; Δεν κατανοεί ότι έτσι δίνει το τελικό χτύπημα στην εγχώρια ενημέρωση;

3. Προτίθεστε να εκδώσετε Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα στην ΕΕΤΤ να διαμορφώνει το ραδιοφωνικό τοπίο με δευτερεύουσα συχνότητα μικρής ισχύος προκειμένου να εξυπηρετούνται οι παραμεθόριες περιοχές;
4.Σχεδιάζετε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να δοθεί άδεια αναμεταδότη και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που απασχολούν κάτω των 35 μονίμων δημοσιογράφων;
5. Ως πότε οι κάτοικοι ενός ακριτικού ελληνικού νησιού, στρατηγικής σημασίας όπως η Μυτιλήνη θα γίνονται δέκτες της τουρκικής προπαγάνδας μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών της γείτονος;
6.Πώς αξιολογείτε εν τέλει την πρόταση των Τούρκων για προσφορά αναμεταδότη από τα απέναντι τουρκικά παράλια;
Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ


Σχόλια