Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Ινστιτούτο Bruegel : Αποτυχημένο χαρακτηρίζει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας

Μία έκθεση του Ινστιτούτου Brueger με αναφορές στο ελληνικό μνημόνιο, η συνέντευξη τύπου του γάλλου προέδρου Ολάντ και η συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν, στα σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου.
Αποτυχημένο χαρακτηρίζει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Bruegel των Βρυξελλών. Την είδηση αναπαράγει μεταξύ άλλων η ηλεκτρονική έκδοση του αυστριακού οικονομικού περιοδικού Format,
σημειώνοντας ότι «η αποτυχία του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα έχει κατά την άποψη των οικονομικών επιστημόνων του Ινστιτούτου Bruegel τρεις αιτίες: Τις ιδιαίτερα δύσμενείς αρχικές προϋποθέσεις στη χώρα, ένα πολύ πιο αδύναμο διοικητικό και πολιτικό σύστημα συγκριτικά με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που επωφελήθηκε από την οικονομική βοήθεια της τότε ‘εντελώς απροετοίμαστης’ ευρωζώνης».
Το δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας: «Σύμφωνα με τους ειδικούς της σημαντικής δεξαμενής σκέψης, το κούρεμα του ελληνικού χρέους (…) έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Η καθυστέρηση οδήγησε στην αντικατάσταση των ιδιωτών από επίσημους πιστωτές, με αποτέλεσμα να επωμιστούν τις απώλειες οι φορολογούμενοι. Αυτό προβλέπεται να αποτελέσει σημείο διαφωνίας, όταν οι ευρωπαίοι χρηματοδότες θα πρέπει να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, σημείωσαν οι οικονομολόγοι Γκούντραμ Βολφ, Αντρέ Σαπίρ και Ζαν Πιζανί-Φερί».Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.