Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης προετοιμάζονται σήμερα οι πιστοί ανά τον κόσμο. Κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα επαναλαμβάνεται το Μεγάλο Θαύμα του Αγίου Φωτός.
Στα Ιεροσόλυμα μετέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στις 6:30 το απόγευμα. Θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της χώρα μας.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου σε αρκετούς ναούς της χώρας τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου. Στην Αθήνα, πλήθος πιστών παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι  ενορίτες αναπαρέστησαν το σεισμό της Ανάστασης με κροτίδες και τους πολυελαίους που αιωρούνταν, ένα έθιμο που κρατούν πιστά εδώ και χρόνια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση και στην Κέρκυρα. Στο νησί των Φαιάκων αναβίωσε το έθιμο των Μπότηδων, όπου ρίχνονται από τα μπαλκόνια πήλινα κανάτια γεμάτα νερό για να ξορκίσουν το κακό.

Στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης.

ant1online.gr

Σχόλια