Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

"..παραβιάζεται το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου.."

ΚΆΠΟΙΟΙ ΞΕΧΝΆΝΕ: Στην Γαλλία η "άρνηση" της Αρμενικής Γενοκτονίας κρίθηκε αντισυνταγματική.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας εξέδωσε εχθές την απόφασή του για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Σύμφωνα με αυτό, το νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης κρίνεται ως αντισυνταγματικό.

Αν και το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία,
ωστόσο κρίθηκε ότι δε συνάδει με το Σύνταγμα λόγω του ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου.
Πηγές της τουρκικής πρεσβείας στο Παρίσι εκφράζουν την ικανοποίησή τους με την απόφαση αυτή.

«Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου. Η Τουρκία φυσικά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας η οποία απέρριψε το νόμο που καθιστά παράνομη την άρνηση του ότι η σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ένα αιώνα πριν ήταν γενοκτονία.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ,

ΣΧΕΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.