Χρηματοδότηση Κόμματος Πειρατών, απλά, με ανοιχτό υπολογιστή...

Δώσε Litecoins αντί για μετρητά.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, όπως και κάθε άλλος πολιτικός οργανισμός έχει ανάγκη από χρηματοδότηση για να λειτουργήσει. Εκτός από τις συνδρομές των μελών και τις δωρεές των φίλων -σε χρήματα, υπάρχει τώρα τρόπος να βοηθήσεις και με ψηφιακά νομίσματα, ταLitecoins.
Η οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει μειώσει κατά πολύ την δυνατότητα όλων μας και για αυτό οργανώθηκε ένας εναλλακτικός τρόπος εξεύρεσης πόρων – μια μαζική εξόρυξη Litecoins, που θα γίνεται προς όφελος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, από τα μέλη και τους φίλους.
Το ψηφιακό νόμισμα Litecoin (μια παραλλαγή του Bitcoin, κάτι σαν τον μικρό αδελφό του) παράγεται (ή όπως ονομάζεται κανονικά «εξορύσσεται») με προγράμματα εξόρυξης που τρέχουν σε Η/Υ και χρησιμοποιούν είτε την CPU (ο κεντρικός επεξεργαστής) είτε την GPU (ο επεξεργαστής που βρίσκεται πάνω στην κάρτα γραφικών).
Για το Litecoin υπάρχει η δυνατότητα για «ομαδική εξόρυξη» (pool mining). Μπορούν δηλαδή πολλοί διαφορετικοί υπολογιστές διασκορπισμένοι στο internet να κάνουν μαζί εξόρυξη και το αποτέλεσμα της εξόρυξης, τα ψηφιακά νομίσματα δηλαδή, να πηγαίνουν σε ένα κεντρικό σημείο (πορτοφόλι).
Η δυνατότητα μαζικής και συνδυασμένης εξόρυξης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ουσιαστικά ο κάθε ένας υπολογιστής από μόνος του, δεν είναι αρκετά «δυνατός» για να κάνει εξόρυξη με καλά αποτελέσματα. Για να κατανοήσεις λίγο την διαδικασία θα πούμε μερικά λόγια για την εξόρυξη:
Τα ψηφιακά νομίσματα Litecoin βρίσκονται κρυμμένα μέσα πακέτα (blocks) από κρυπτογραφημένες μαθηματικές εξισώσεις, η επεξεργαστική ισχύ που έχουν οι υπολογιστές χρησιμοποιείται για να αποκρυπτογραφήσει και να λύσει αυτές τις εξισώσεις και αυτό γίνεται με την παραγωγή των λεγομένων hashes. Όσο πιο γρήγορος και δυνατός είναι ένας υπολογιστής τόσο περισσότερα hash παράγει ανά δευτερόλεπτο (h/s). Η παραγωγή λοιπόν Litecoins γίνεται με αυτόν τον τρόπο.
Ένας υπολογιστής, από μόνος του, δεν είναι αρκετά δυνατός για να παράγει/εξορύξει μεγάλο αριθμό ψηφιακών νομισμάτων πχ. ανά μέρα. Αν όμως συνδυαστούν πολλοί υπολογιστές μαζί, ενώνοντας τις μικρές τους δυνάμεις μπορούν να παράγουν έναν ικανοποιητικό αριθμό νομισμάτων χωρίζοντας το μπλοκ που τα περιέχει σε μικρότερα κομμάτια.
Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά, μέσα από το internet μπορούμε να δουλεύουμε όλοι μαζί με στόχο να βρούμε πιο αποδοτικά Litecoin νομίσματα. Είναι η δύναμη των πολλών που κάνει την διαφορά στην συνδυασμένη εξόρυξη. Γιαυτό λοιπόν, προτιμήθηκε το Litecoin και οργανώθηκαν οι κατάλληλες διαδικασίες για να συμμετέχεις και εσύ στην εξόρυξη. Το πρόγραμμα εξόρυξης μπορεί να «τρέχει» στον υπολογιστή σου χωρίς να τον επιβαρύνει πολύ και μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου κανονικά ή μπορείς να αφήνεις τον υπολογιστή σου ανοιχτό.
Αν θέλεις λοιπόν να βοηθήσεις στην χρηματοδότηση με ψηφιακά νομίσματα Litecoin, μπορείς να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου μια εφαρμογή που θα «σκάβει» για να βρει Litecoins και να τα προσφέρει στους Πειρατές ως δωρεά. Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να έχεις ανοιχτό τον υπολογιστή σου συνδεδεμένο στο internet και να τρέχει το αντίστοιχο προγραμματάκι που κάνει την εξόρυξη.
Τα προγράμματα που χρειάζονται για αυτή την διαδικασία είναι:
Αν έχεις υπολογιστή με windows 32bit, μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις αυτό:
cpu32
Αν έχεις υπολογιστή με windows 64bit, μπορείς να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις αυτό:
cpu64  
Προσοχή:
Επειδή κυκλοφόρησαν πολλά botnets με τον κώδικα για mining, πολλά antivirus και antispyware ανιχνεύουν εσφαλμένα τα παραπάνω προγράμματα ως κακόβουλα. Αν το δικό σου antivirus/antispyware γκρινιάζει, κάνε μια εξαίρεση στον φάκελο που δημιουργήθηκε (\cpu32 ή \cpu64) ή/και την ίδια την εφαρμογή minerd.exe.
Σε κάποια από αυτά θα πρέπει να προσέξεις να μην σβήσουν το εκτελέσιμο αρχείο (.exe) (όπως κάνει το Spybot) ή να μην το βάλουν σε «καραντίνα». Επίσης σε πολλά antivirus απαιτείται μια πιο πολύπλοκη διαδικασία, θα πρέπει να βρεις τις ρυθμίσεις του κάθε προγράμματος (το καθένα έχει τις δικές του ορολογίες) και να δώσεις «εξαίρεση» στον φάκελο με το πρόγραμμα ή/και στο ίδιο το εκτελέσιμο αρχείο. Σε περίπτωση που σβηστεί το exe αρχείο, απλά κάνε ξανά εγκατάσταση την εφαρμογή.
Αν τρέχεις linux και για οδηγίες σχετικά με πιο σύνθετα συστήματα εξόρυξης, φανταζόμαστε πως θα σου είναι πιo εύκολη η εξεύρεση των σχετικών πληροφοριών, αλλά ενδεικτικά, μπορείς να δεις την σελίδα μας στο wiki:
Litecoin mining από φίλους Αυτό το topic είναι για τις ερωτήσεις που αφορούν το P2Pool mining node του ΠΕΙΡ και ότι άλλο έχει να κάνει με την προσπάθεια mining. Θα είμαστε εκεί για να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που έχεις.
Φυσικά αν έχεις ήδη πορτοφόλι με Litecoins ή/και Bitcoins μπορείς να κάνεις δωρεά εδώ:
Για Litecoins  στο LRANtpZmKybW6aoqSGAqHqejakgaRMCC2Z
Για Bitcoins  στο 18PnoW7XxNDCwZJtK1CTbnzR5Becn3ZXSf
Για τις δωρεές και με άλλους τρόπους  εδώ: «Οικονομική ενίσχυση« 
Για λόγους διαφάνειας (μια από τις βασικές μας αρχές), όλα τα οικονομικά στοιχεία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο και θα τα βρεις εδώ:
Οικονομικά Στοιχεία 
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
 

Σχόλια