ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

«ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Με θέμα τον εθελοντισμό και την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο.


Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υποστράτηγου Χαράλαμπου Αφάλη Επιτελάρχη του Π.Σ. και του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Επικρατείας Κώστα Μεϊμάρη.

Το κίνητρο για τη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Τέρενς Κουίκ, ήταν το γεγονός ότι η Σάμος, νομός της κοινοβουλευτικής του ευθύνης, έχει κατά κεφαλήν ρεκόρ εθελοντών στα νησιά, με πάνω από 600 μέλη, την ώρα που σε άλλες νησιωτικές περιοχές ο θεσμός του εθελοντή δεν είναι τόσο… δημοφιλής ώστε να βοηθιέται το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι ο εθελοντισμός είναι στο αίμα των Ελλήνων και όποτε χρειάστηκε, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε ό, τι αφορά τον εθελοντισμό στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλού έχουμε εξαιρετική συμπαράσταση και αλλού όχι. Βεβαίως, σε αυτό, φταίνε και οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, όπως για παράδειγμα με το νέο νόμο, που θέλει τους εθελοντές να πρέπει να έχουν δίπλωμα... «χειριστή μηχανήματος» για να οδηγήσουν ένα Δημοτικό αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 (!) που με την προσθήκη μίας δεξαμενής μετατρέπεται σε βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα.

Ως Βουλευτής σηκώνω τη σημαία του εθελοντισμού για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, ζητώντας να αναλάβουν σχετικές δράσεις όλοι οι Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών στις 19 Εκλογικές Περιφέρειες που έχω υπό την εποπτεία μου.

Είμαι βέβαιος ότι στο κάλεσμα θα ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοί μου ΑΝΕΞ ΕΛ βουλευτές.

Επίσης, πάλι με τη συνδρομή Πολιτευτών και Συντονιστών, θα ασκήσουμε ασφυκτικό έλεγχο στους Δημάρχους των περιοχών κοινοβουλευτικής ευθύνης μου, προκειμένου να πράξουν τα όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε καθαρισμό εκτάσεων, σε φυλάκια πυροπροστασίας, σε κάμερες κλπ.

Το ίδιο θα κάνουμε και προς την πλευρά των Δασαρχείων σε ό, τι αφορά τις αντιπυρικές ζώνες.

Για τις κοινοβουλευτικές αυτές πρωτοβουλίες μου, ενημέρωσα και τηλεφωνικά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος και με ευχαρίστησε για τον αγώνα που αναλαμβάνω ως Βουλευτής Επικρατείας, σαν συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που είχα και τα χρόνια της δημοσιογραφικής μου θητείας».


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.