Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Ο Ράιχενμπαχ άδειασε το Χατζηδάκη για τις χρηματοδοτήσεις.

Μύθος η ενίσχυση της ρευστότητα της αγοράς που επικαλείται το Υπουργείο Ανάπτυξης
Σε πλήρη αποδόμηση της εικόνας που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, προχώρησε με έκθεση της για τη χρηματοδότηση της αγοράς, η Ομάδα Δράσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ.
Σύμφωνα με αυτή, από τα συνολικά 3 δισ. ευρώ που υπάρχουν μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ,

έχουν φτάσει στην πραγματική αγορά μόλις 131 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις επιχειρήσεις σε ασφυξία. Όπως επισημαίνει η έκθεση της ομάδας Ράιχενμπαχ, οι εξαγγελίες του Κωστή Χατζηδάκη μένουν στα χαρτιά καθώς οι τράπεζες αδυνατούν να δώσουν δάνεια για επιχειρηματικά σχέδια ακόμα και σε υγιείς επιχειρήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 250 εκατομμύρια του προγράμματος Jeremie έχουν δοθεί μόλις 40 εκατομμύρια, ενώ στις αρχές του μήνα τα προγράμματα για Κεφάλαιο Κίνησης και δανείων μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είχαν μηδενική απορρόφηση από τα συνολικά 1.5 δισ. ευρώ που υπάρχουν προς διάθεση.

Η λύση που προτείνει η τρόικα αλλά και η ομάδα Ράιχενμπαχ, είναι η δημιουργία ενός πρόσθετου οικονομικού εργαλείου, το οποίο θα αναλαμβάνει τμήματα του ρίσκου προκειμένου να τολμούν στη συνέχεια οι τράπεζες να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις ή επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.