Η ευθυνη για την διεξαγωγη των πανελλαδικων βαρυνει αποκλειστικα την κυβερνηση

Είναι τουλάχιστον προκλητική η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «δε θα περιμένει την τυπικά ανακοίνωση της απεργίας, καθώς επιδιώκει να διασφαλίσει την ηρεμία στους μαθητές που θα εξεταστούν πανελλαδικά». Είναι προκλητική γιατί ο ίδιος και ο αρμόδιος Υπουργός δεν κόπτονταν τόσο, όταν δε διασφάλιζαν τα στοιχειώδη στους μαθητές στο φετινό σχολικό έτος.
Όταν οι τάξεις δε θερμαίνονταν μεσούντος του χειμώνα, όταν δεν μπορούσαν να μεταβούν στα σχολεία τους σε πολλές περιοχές της επαρχίας, όταν παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα, όταν στοιβάζονταν σε τάξεις των 30 ατόμων, όταν δεν υπάρχουν καθηγητές για να παραδώσουν μαθήματα, ακόμα και αυτά της κατεύθυνσης που θα κρίνουν την τύχη των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, που ήταν η ευαισθησία του Πρωθυπουργού της Ανάπτυξης στους μαθητές;

Σε μια ακόμη προσπάθεια πυροδότησης του κοινωνικού αυτοματισμού, η κυβέρνηση στήνει στο απόσπασμα τους καθηγητές των 650 ευρώ, με μία ανακοίνωση προθέσεων που έγινε σκόπιμα στο πλέον ευαίσθητο και μελετημένα επιλεγμένο χρονικά σημείο, εκβιάζοντάς τους, τόσο σε επίπεδο αντικειμενικό, όσο και σε ψυχολογικό. Με έναν ορυμαγδό προκλητικών εις βάρος της Ο.Λ.Μ.Ε. δηλώσεων επιδιώκει να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, στερώντας ακόμα και αυτόν τον ωφέλιμο χρόνο να σκεφτεί η τελευταία τα πραγματικά αίτια της απεργίας που ποτέ δεν ξεκίνησε. Είναι εκπληκτική η στάση της κυβέρνησης, η οποία έχει μετατρέψει τη σκέψη για απεργία σε ιδιώνυμο αδίκημα. Είναι περισσότερο εκπληκτική, αν αναλογιστεί κανείς τις προ διετίας εκπεφρασμένες απόψεις του κ. Σαμαρά για την πολιτική επιστράτευση, επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στέκεται στο πλευρό κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά του. Η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων επιβάλλεται να γίνει ομαλώς, αλλά γνωρίζουμε πως, αν αυτές διασαλευτούν, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία και την εκβιαστική της πολιτική.

Σχόλια