Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Δέκα εκατ. δολάρια εντόπισαν οι ανακριτές στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Μίζες 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύμβαση των ΤΟR M1 με φερόμενο ως τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο εντόπισαν οι ανακριτές σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη γιου του Κύπριου πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.
Το «εύρημα» αυτό κινητοποίησε τους ανακριτές της υπόθεσης οι οποίοι καλούν σε απολογία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πατήρ και υιό Μιχαηλίδη.

Τον Κύπριο πολιτικό ενέπλεξε αρχικά στην υπόθεση ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας. Στην πορεία ωστόσο οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν μια υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη με συνδικαιούχο τον πρώην υπουργό πατέρα του, στην Κύπρο.
Πρόκειται για την εταιρία BEESTON στην οποία εντοπίστηκαν εμβάσματα εκατομμυρίων προερχόμενα κυρίως από τον καταζητούμενο σήμερα Σύριο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan, να εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.
Από τα 10 εκατομμύρια δολάρια τα 7 φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON και τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.
Πλέον όσον αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου θα κινηθεί η διαδικασία μέσω ΥΠΕΞ για να κληθεί σε απολογία, ενώ ο γιός του που έχει και ελληνική υπηκοότητα θα κληθεί απευθείας από τους ανακριτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.