Πώς λέγονται όλοι αυτοί που έλεγαν ΟΧΙ στις απολύσεις και τώρα τις υλοποιούν..;;

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει αντίθετος και με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο και υπογραμμίζει ότι «δεν πετάμε έξω 200.000 κόσμο και λύνουμε το πρόβλημα»
Η αντιστροφή ενός λάθους είναι καμιά φορά χειρότερο λάθος, σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζει στη συνέχεια πως είναι και οικονομικά επιζήμιο αφού « όταν το Δημόσιο απολύει έναν εργαζόμενο, τότε γλιτώνει βέβαια το μισθό του αλλά πληρώνει επίδομα ανεργίας, δεν εισπράττει φόρο εισοδήματος, εισπράττει λιγότερο ΦΠΑ λόγω μείωσης της κατανάλωσης κ.οκ. Προτείναμε
απαγόρευση προσλήψεων για 3 χρόνια που σημαίνει ότι θα μειωθούν οι απασχολούμενοι στο Δημόσιο κατά 75.000 λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επίσης προτείναμε την εργασιακή εφεδρεία που αμέσως εξοικονομεί πολύ περισσότερα

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


«Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αναποτελεσματικότητά της», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει εμποδιστεί σε τίποτα να κυβερνήσει, να ασκήσει την πολιτική της.
«Στο θέμα, για παράδειγμα, της ΔΕΗ η πολιτική της ΝΔ είναι πιο επιθετική. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία αποκρατικοποίηση. Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων το «φιάσκο» του Αστακού και η κατάσταση στο Ελληνικό δεν έχουν να κάνουν με τη συναίνεση. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αποτελεσματικότητας και την αδυναμία της προσπαθεί να την κρύψει πίσω από το θέμα της συναίνεσης» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Ως «τριπλό συντριπτικό κάταγμα στο πρόβλημα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και ενδοκυβερνητικής συναίνεσης» χαρακτήρισε ο κ. Μιχελάκης τις διαφορετικές απόψεις στελεχών της κυβέρνησης για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
«Κάποιοι υπουργοί, όπως ο κ. Παπακωσταντίνου τις προεξοφλούν, χθες ο κ. Ρέππας σε παρέμβασή του τόνιζε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα έχουν δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν διώξουμε ανθρώπους που εργάζονται 10-20 χρόνια στο δημόσιο, ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στη βουλή είπε χαρακτηριστικά ότι ούτε η τρόικα έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, αδειάζοντας με καθόλου κομψό τρόπο τον υπουργό Οικονομικών», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκφράζοντας την άποψη πως κανείς δεν καταλαβαίνει τελικά τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση.


Παρέμβαση Χρύσανθου Λαζαρίδη
Σε παρέμβασή του στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ λέει «όχι» στις απολύσεις, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματος για το θέμα.
Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης η ΝΔ ζητά πάγωμα των προσλήψεων για 3 χρόνια και εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
«Αν απολύσουμε μαζικά δημόσιους υπαλλήλους, πέρα από τα κοινωνικά προβλήματα το δημόσιο εξοικονομεί συνολικά το πολύ για κάθε υπάλληλο που παίρνει για παράδειγμα 1200 ευρώ, 125 ευρώ το μήνα για κάθε ένα που απολύει καθώς θα υπάρχουν πολλαπλασιαστικές συνέπειες για το κράτος, από μειωμένα έσοδα και κέρδη που θα φέρουν πρόσφατες απολύσεις, πρόσθετη μείωση εσόδων για το κράτος και πρόσθετη αύξηση των δαπανών.
Αν ο ίδιος υπάλληλος μπει στη λογική της εφεδρείας τότε το δημόσιο επωφελείται κατά 360 ευρώ, καθώς θα πληρώνεται με το 70% των αποδοχών του. Αυτός που θα είναι στην εφεδρεία αν βρει άλλη δουλειά θα πάψει να καλύπτεται από αυτό το καθεστώς.

Σχόλια

  1. Τον Σαμαρά τον έχουν του χεριού τους διότι τον εκβιάζουν με τις μαύρες σακούλες της Siemens.

    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.