Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Δε θα επιτρέψουμε σε Ρεπούση-ΔΗΜΑΡ να εμφυτεύσουν στα Ελληνόπουλα τον εθνομηδενισμό και το γενιτσαρισμό


Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ
Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Με διευκρινίσεις της στα social media, η Μαρία Ρεπούση αρνείται ότι απέστειλε στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ επιστολή με την οποία ζητεί να εξαιρεθούν από τη διάταξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που επιβάλλει τιμωρία στους αρνητές γενοκτονιών, εκείνα τα γεγονότα που η Βουλή έχει αναγνωρίσει ως γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αλλά επουδενί διαψεύδει ότι όντως εκείνη ήταν που συνέταξε, υπέγραψε και απέστειλε μία τέτοια επιστολή, ανεξαρτήτως ποιοι ήταν οι αποδέκτες.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε, ως δήθεν προοδευτική, να νοιαστεί ενδεχομένως για τη γενοκτονία των Μάγια Ιξίλ από τον δικτάτορα της Γουατεμάλας Ρίος Μοντ έως και για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων Θιβετιανών, αλλά όταν έρχεται η συζήτηση στην αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας κάνει λόγο για εθνικισμό και την πιάνει αλλεργικό σοκ πολιτικής (και όχι μόνο) αναφυλαξίας.
Ίσως να μην άξιζε να ασχοληθούμε με τη Ρεπούση αν εξέφραζε μονάχα τον εαυτό της, αλλά από τη στιγμή που η Δημοκρατική Αριστερά δεν λαμβάνει επισήμως θέση για την τακτική της βουλευτού του να εφαρμόζει μία εκστρατεία ενάντια στην εθνική ιστορική συλλογική μνήμη και συνείδηση τότε καταλαβαίνουμε ότι τόσο το κόμμα, όσο και ο Φώτης Κουβέλης προσωπικά, υιοθετούν τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της.
Μπορεί Ρεπούση-ΔΗΜΑΡ να είναι ελεύθεροι να διαδίδουν τα αντεθνικά-ανθελληνικά τους μηνύματα στα κοινά τα οποία τους εκλέγουν, μπορεί τα διαπλεκόμενα κανάλια να μην έχουν αφήσει έξω από τα panels τους ούτε μία φορά από τις 17 Ιουνίου μέχρι σήμερα εκπρόσωπο του (μόλις) έκτου σε ποσοστά και έδρανα κόμματος, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί και μα εμφυτευθεί στους Έλληνες και κυρίως στα Ελληνόπουλα η ιδέα του εθνομηδενισμού και του γενιτσαρισμού.

Είναι ώρα να στρατευτεί ο ελληνικός λαός σε μέτωπο εθνικής, λαϊκής, δημοκρατικής επαγρύπνησης και συσπείρωσης απέναντι σε αυτούς που οραματίζονται την εξαφάνισή μας: ως κοινωνίας μέσω των Μνημονίων, ως χώρας μέσω της παραχώρησης κυριαρχίας, ως έθνους μέσω της καταπολέμησης της εθνικής ιστορικής συλλογικής μας μνήμης. Είναι ώρα οι Έλληνες να πουν μαζικά όχι και να στρέψουν την πλάτη σε κάθε Ρεπούση και κάθε ΔΗΜ.ΑΡ. που δεν αποτελούν απλά ιδεολογική ή πολιτική τάση, αλλά νοσηρό φαινόμενο που αποσκοπεί να πλήξει τις ρίζες του έθνους και να υπονομεύσει την συνέχιση και επιβίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.