Η προσπάθεια απενοχοποίησης της Χούντας

Την προηγούμενη εβδομάδα στην προσπάθεια, του «άτυπου» κυβερνητικού εκπροσώπου κου Άδωνι Γεωργιάδη, να καλύψει τον «ομόσταυλό» του, επίσημο Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κο. Μάκη Βορίδη, για το φασιστικό του παρελθόν, ανάρτησε το παρακάτω τιτίβισμα: «ναι ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ πράγματι, άλλο Χουντικός όμως άλλο Ναζί».

Για κάποιον άλλον, η φράση αυτή, θα μπορούσε να θεωρηθεί λεκτική ακροβασία ή ανακρίβεια, για τον κο Γεωργιάδη όμως, που επαίρεται (έως κομπάζει) για την σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, η φράση αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ατυχής». Η υπεράσπιση του κου Βορίδη από τον Κο Γεωργιάδη, με την παραπάνω φράση, πρέπει επομένως να αξιολογηθεί ως ενταγμένη σε ένα γενικότερο κλίμα και μια κομματική γραμμή που αφορά στην προσπάθεια απενοχοποίησης της Χούντας.

Οι λόγοι για την προσπάθεια αυτή είναι απολύτως κατανοητοί! Η κυβέρνηση υπό την ΝΔ μέρα με την ημέρα γίνεται και περισσότερο αντιδημοκρατική. Η άσκηση της εξουσίας είναι αυταρχική, ο «κοινωνικός αυτοματισμός» χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων των κοινωνικών ομάδων, η συκοφαντία είναι το όπλο εναντίων των πολιτικών αντιπάλων, η απαξίωση του κοινοβουλίου η καθιερωμένη πρακτική, το βόλεμα των ημετέρων η μέθοδος για την εξασφάλιση υποστήριξης. Η προσπάθεια της κυβέρνηση είναι ακριβώς αυτή η απενοχοποίηση της φασίζουσας συμπεριφοράς υπό την απειλή της Χρυσής Αυγής. Με άλλα λόγια: «Πράγματι είμαστε χουντικοί αλλά δεν είμαστε Ναζιστές». Μην ξεχνάμε ότι ο κος Βορίδης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και επομένως αντιπροσωπεύει την Κομματική Γραμμή στο Κοινοβούλιο!

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η ΝΔ, υπό την σημερινή της ηγεσία, θεωρεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής «δικούς της» ανθρώπους που χρειάζονται ένα σκούντημα προκειμένου να επιστρέψουν στο κομματικό «μαντρί». Το σκούντημα αυτό, κατά την γραμμή της ΝΔ, είναι ότι «και εμείς είμαστε εδώ, δεν είμαστε βέβαια ναζιστές αλλά είμαστε φασίστες». Και δεν το λέει μόνο αλλά το πράττει.

Στην προσπάθεια να προσποριστεί ψήφους της Χρυσής αυγής τώρα που η Δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ στερεύει χωρίς να εξασφαλίζει Δημοσκοπικά ποσοστά στην ΝΔ, αφού οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ διαχέονται στα κόμματα της Αριστεράς ή στα νέα κόμματα που ξεπηδούν σαν μανιτάρια, η ΝΔ του Σαμαρά φαίνεται ικανή να κάνει τα χειρότερα, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία, έστω και αν αυτά έρχονται σε αντίθεση με την ιστορία της παράταξης και τα πιστεύω των παραδοσιακών της ψηφοφόρων.

Βλάσης Μ.

Σχόλια