ΕΥΑΘ....Προσπαθούν να κρύψουν τους όρους του ξεπουλήματος...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΥΑΘ, δυο είναι οι κύριες ενδιαφερόμενες ομάδες:

Η πρώτη ομάδα των υποψηφίων που έχει προεπιλεγεί αποτελείται από την Γαλλική Suez Environment SA (SEV.FR) και την Ελληνική ΑΚΤΩΡ (κατασκευαστικός όμιλος). Η δεύτερη κοινοπραξία περιλαμβάνει την Mekorot Enterprise Ltd, μια μονάδα της εθνικής εταιρείας ύδρευσης του Ισραήλ, μαζί με την
Miya Water Projects Netherlands BV, την ΤΕΡΝΑ (TENERGY) και G. Apostolopoulos Holdings SA.
Δείτε τώρα τι αναφέρει μεταξύ άλλων η " ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής επί της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε":
Στο πλαίσιο της ανωτέρω νομοθεσίας, το Ταμείο έχει αποφασίσει να πωλήσει ποσοστό συμμετοχής τ ου στην ΕΥΑΘ που αντιστοιχεί σε 51% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου τ ης ΕΥΑΘ , μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας , η οποία θα υλοποιηθεί από το Ταμείο ( «Διαγωνιστική Διαδικασία» ).
Το Ταμείο και ο Προτιμητέος Επενδυτής θα συνάψουν Σύμβαση Μεταβίβασης Μετοχών και Συμφωνία Μετόχων σε σχέση με την Συναλλαγή (« Σύμβαση Μεταβί βασης Μετοχών » και « Συμφωνία Μετόχων » αντίστοιχα) όπως ορίζεται κατωτέρω, για την απόκτηση ποσοστού 51% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και της διοίκηση ς της ΕΥΑΘ.
Στο πλαίσιο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, θα παρασχεθεί το δικαίωμα στην 
ΕΥΑΘ να συνάψει τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις της υπάρχουσας Σύμβασης Παραχώρησης.
Οι ακριβείς όροι της Σύμβασης Παραχώρησης που θα τροποποιηθούν και/ή διευκρινιστούν εμπορικά, κατά περίπτωση, θα ορισθούν κατά την Δεύτερη Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας.
.....
Το Ταμείο θα γνωστοποιήσει τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων σε όλους τους Προεπιλεγέντες Διαγωνιζόμενους, όπως ορίζεται κατωτέρω, κατά την Δεύτερη Φάση της Διαγωνιστικής Διαδικασίας

Y.Γ
Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται...
Βγαίνουν σε διεθνή διαγωνισμό χωρίς να διευκρινίζουν τους όρους παραχώρησης και τους τομείς παραχώρησης...
Προσπαθούν να μας κρύψουν τους όρους του ξεπουλήματος...
Αμ το άλλο.. μια κρατική Ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης, να θέλει να αγοράσει την ΕΥΑΘ....
Δεν είναι μακακες οι Εβραίοι να ξεπουλάνε το νερό σε ιδιώτες....

Σχόλια