Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Ερασιτέχνες, άσχετοι και επικίνδυνοι ..Δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Στην άρνηση της Κομισιόν σκοντάφτει η προώθηση προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, και αφορά σε κοινωφελή εργασία στους δήμους.

Το πρόγραμμα, που έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει τα θετικά σχόλια της τρόικα, σχεδιάστηκε με στόχο την εξασφάλιση....
ελάχιστου εισοδήματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο και αποσκοπεί στην ανακούφιση 400.000 περίπου οικογενειών

Ωστόσο, όπως αποφάνθηκε ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενταξης της ΕΕ Κος Ρισέλ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ως μη αναπτυξιακό. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί επιστροφή των χρημάτων.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", η αιτιολογία που προβάλλεται από την αρμόδια Διεύθυνση είναι ότι η λογική του προγράμματος είναι αντίθετη με τα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ σχετικά με τη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ για τομείς κοινωφελούς δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.