ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ..ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ


ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ : ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
25/10/2011:
Διαβάστε τα βασικά σημεία της  ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Μιχελάκη.
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Από αύριο το τοπίο αλλάζει ριζικά.
Μετά από δύο χρόνια λανθασμένης πολιτικής και απουσίας της κυβέρνησης από κάθε διαπραγμάτευση, φτάσαμε ως εδώ.
Με τη νέα συμφωνία -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις -οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και οι Έλληνες τη διαχείριση του ελλείμματος.
Αναλαμβάνουμε, δηλαδή, τη δέσμευση να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και να παράξουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Τη δέσμευση να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού καθοριστική σημασία έχει το μείγμα πολιτικής και η οικονομική διαχείριση. Γι’ αυτό ακριβώς, απαιτείται ουσιαστική διαπραγμάτευση, ώστε να φτιάξουμε το μείγμα πολιτικής που θα οδηγήσει σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Διαπραγμάτευση για μια άλλη συνταγή, που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην ύφεση, ώστε να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από την κρίση.
Η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια λαθεμένη συνταγή!
Απέδειξε ότι δεν μπορεί. Έπεσε έξω σε όλα.
Επιμένουμε, λοιπόν, ότι η χώρα χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής.
Θέλουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε την αλλαγή συνταγής.
Αυτή που ακολουθείται, απέτυχε παταγωδώς.
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ
Το θέμα που έθεσαν οι κύριοι Βενιζέλος και Λοβέρδος, για αυξημένη πλειοψηφία στην ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία, δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα:
Ότι αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα.
Δεν τα καταφέρνουν, όμως, ούτε στο θέατρο που προσπαθούν να στήσουν. Διότι το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα πότε απαιτούνται 180 ψήφοι.
Αυτό το αναγνωρίζουν, τώρα, ακόμα και οι ίδιοι. Ομολογούν ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι νομικά επιβεβλημένη, αλλά την θέλουν για πολιτικούς λόγους.
Εμείς –όπως τόνισε εδώ και πολύ καιρό στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- «ναι» στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε.
ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι ξεκάθαρη:
Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε.
Άλλο τεχνική βοήθεια και άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους.
Αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, οποιουσδήποτε άλλους, είναι αντισυνταγματικές, είναι αντιδημοκρατικές και είναι απαράδεκτες.
Δεν ταιριάζουν, άλλωστε, ούτε στις αρχές, ούτε στις Συνθήκες, ούτε και στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης.
Άλλωστε, μόλις, χθες, ο Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν, ο κ. Α. Αλταφάζ, δήλωσε ότι η κηδεμονία μιας χώρας μέλους δεν είναι ούτε θεσμικά ούτε νομικά αποδεκτή.
Πάνω απ’ όλα, τέτοιες αποφάσεις δεν ταιριάζουν στη χώρα μας και δεν γίνονται αποδεκτές από τους Έλληνες.
Δεν τις συζητάμε. Τις απορρίπτουμε.

Σχόλια

  1. Θα ήταν ενδιαφέρον και σίγουρα εκπαιδευτικό να αναρτάς επίσης παλιότερες δημοσιεύσεις γνωστών πρώην αντιμνημνονιακών μπλόγκερ που μετά την κολοτούμπα της ΝΔ με μια διαφορά φάσης μετατράπηκαν σε Πρετεντέρηδες....
    Βέβαια όλως τυχαίως απέκτησαν κρατικές διαφημίσεις την ίδια περίπου περίοδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.