ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ

«Η γυναίκα είναι η επαγγελματίας, η σύζυγος, η μητέρα, η νοικοκυρά. Ενσαρκώνει όλους αυτούς τους ρόλους παράλληλα στους οποίους μάλιστα ανταποκρίνεται με δυναμισμό και με μεγάλη επιτυχία.
Ως Μητέρα, η γυναίκα είναι η αρχή της ζωής και η ίδια η ζωή. Είναι το πιο τρυφερό και αγαπητό πλάσμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι σύμβολο ενότητας και η προσωποποίηση της παντοτινής και ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι σε κάθε στιγμή της ζωής μας, σε χαρά και λύπη, σε καλές και δύσκολες ώρες, η μάνα είναι αυτή που συμπάσχει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Προικισμένη με τη δύναμη και την ομορφιά της αγάπης, αποτελεί τον πόλο έλξης της ανθρώπινης ζωής και ευτυχίας. Τιμώντας τη Μάνα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος. Εκφράζουμε με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη μας για τη ζωή που χαρίζει, τις θυσίες που κάνει, για όλα αυτά που συμβολίζει.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο, πιο αγνό και πιο τρυφερό από το άκουσμα της λέξης Μάνα. Κλείνει μέσα τόση υπομονή και καλοσύνη, που στο άκουσμά της αισθανόμαστε ρίγος και συγκίνηση. Το έργο της, όμως, είναι και συνδεδεμένο με την πρόοδο της κοινωνίας. Η μάνα έχει το σπουδαιότερο ρόλο και μια απίστευτη δύναμη. Πλάθει ψυχές. Η αποστολή της δεν είναι απλή γιατί συνειδητά ή ασυνείδητα διαμορφώνει το χαρακτήρα των παιδιών της. Το να είσαι μάνα, σημαίνει ότι έχεις απολαύσει το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής. Όμως, και οι ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί είναι ευθύνες απέναντι στη ζωή. Ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης.

Αυτή είναι η μητέρα του σήμερα. Δυναμική αλλά και τρυφερή. Που μοιράζει το χρόνο της ισότιμα μεταξύ εργασίας και οικογενειακής ευτυχίας. Που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της και κάνει ό,τι είναι καλύτερο για εκείνα, εξασφαλίζοντας τους τις απαραίτητες συνθήκες για μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή τη μητέρα γιορτάζουμε στις 12 Μαΐου. Τη γυναίκα που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από το ιδανικό».

Σχόλια