Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Λίστα Λαγκάρντ: Η πρώτη λίστα με όσους χρησιμοποίησαν το «παράθυρο» Παπακωνσταντίνου

Στη δημοσιότητα βγήκε η πρώτη λίστα με τους καταθέτες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ και κάνοντας χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων τα επέστρεψαν στην Ελλάδα. Η λίστα εστάλη από τους οικονομικούς εισαγγελείς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για 33 καταθέτες ...
που έκαναν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων μέσω των τραπεζών Alpha Bank, Millennium και HSBC ενώ όπως αναφέρει το ΣΔΟΕ εκκρεμεί η επεξεργασία των στοιχείων που έχουν στείλει 26 επιπλέον τράπεζες.
Τι προβλέπει η ρύθμιση; Κίνητρα για επαναπατρισμό χρημάτων, όπως χαμηλό συντελεστή φορολόγησης κ.α.

Αν ισχύει η πληροφορία ότι το συνολικό ποσό των 33 καταθετών αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, με το φόρο του 5%, προέκυψαν έσοδα για το δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία που ζητήθηκαν αφορούν την περίοδο από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο του 2010, δηλ. την περίοδο που η λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Ελλάδα.

11
12
13
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.