Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Ο Αθανάσιος Δρούγος Διεθνολόγος-Πολεμικός αναλυτής γιά τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις.σε μιά συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

Συνέντευξη του Αθανασίου Δρούγου Διεθνολόγου-Στρατιωτικού αναλυτή
στήν Μ.Λαγανά 

Αγαπητέ Αθανάσιε 
ευχαριστώ πολύ για την τιμή κατ αρχάς να μου παραχωρήσεις μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης...
Αθ.Δρούγος...ευχαριστώ για την τιμή άργησα λίγο αγαπητή Μαίρη Χρόνια πολλά Καλό Πάσχα,έχω απίστευτο τρέξιμο λόγω των ημερών και των καταστάσεων τα γεγονότα στην Συρία τρέχουν και πρέπει να βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση..

1 !Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βάλλεται διεθνώς απο διεθνή κέντρα πώς βλέπετε την κατάσταση να διαμορφώνεται σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο

Αθ. Δρούγος ....

Η κατάσταση σε ευρύτερο επίπεδο θα χειροτερέψει σύντομα ειδικά στην Μ.Ανατολή,στην Ανατολική Μεσόγειο και στον κόλπο των Πετρελαίων.
Ηδη στην Συρία μετά από 27 μήνες σφοδρότατης εσωτερικής σύρραξης αναμένεται περαιτέρω κιλμάκωση ενώ όλο και πιό πολλές χώρες εμπλέκονται με αποτέλεσμα να τείνει η αντιπαράθεση να καταστεί περιφερειακή.
Δέν εκτίμησαν καλά οι Δυτικές και αραβικές χώρες την αντοχή του καθεστώτος Ασάντ.Μιά τέτοια κρίση θα εμπλέξει σταδιακά Ισραήλ,χώρες του ΝΑΤΟ και αραβικές χώρες συμμάχους των ΗΠΑ.
Αν την συνδέσουμε και με την κρίση στίς σχέσεις Δύσης Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δεν θα απέκλεια στο 2013 αντιπαράθεση Ισραήλ-Ιράν,ΗΠΑ-Ιράν με αυξημένη πιθανότητα ακόμη και για σκληρή αντιπαράθεση,πέραν της Μ.Ανατολής...
Με ανησυχεί πολή η κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο και οι απειλές του καθεστώτος της Β.Κορέας για πυρηνική αντιπαράθεση,καθώς και οι εντάσεις στην Νότια Κινεζική θάλασσα,ανάμεσα στο Πεκίνο και αρκετές Ασιατικές χώρες.
Αρα συνολικά άν και εκ φύσεως αισιόδοξος δεν βλέπω θετική εξέλιξη!....
Αναφορικά με εμάς δυστυχώς λόγω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και άθλιων μνημονίων που μας έχουν επιβληθεί απο τήν Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη και τους Ευρωτοκογλύφους,η θέση μας είναι δυσχερής,αδύναμη,ενώ η διπλωματία μας ανύπαρκτη,έως αναιμική.....
Ενώ σε θέματα ασφαλείας και άμυνας εμφανίζονται κενά.....

2.Θεωρείτε πώς θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει και να εξέλθει της κρίσης σύντομα ή το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο


Αθ.Δρούγος .
..Εκτιμώ ότι η Ελλάδα για περίπου δέκα χρόνια δέν πρόκειται να ανακάμψει.
Είναι πολιτικάντικα ψέματα καί μυθοπλασίες τα περί αντιθέτου.Οσο βρισκόμαστε σε μνημόνια θανατώνεται η ανάπτυξη και η χώρα κινείται σε ρυθμό με κατεύθυνση τον γκρεμό.Δέν υννεπάρχει φώς.Η τριτοκομματική κυβέρνηση εκτελεί εντολοδοχικά τα όσα θέλουν οι Βερολινέζοι και η ανερμάτιστη γραφειοκρατία των Βρυξελλών!!!
Χρειάζεται άμεσα μιά άλλη κυβέρνηση και ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν...'η θα σωθεί η Ελλάδα ή θα σώσουμε το ευρώ....Αρα βλέπω το μέλλον μας δυσοίωνο.
Η χώρα πέφτει από το ένα βαρομετρικό χαμηλό στο άλλο και βρίσκεται σε συνεχή καταστροφική τάση ή όποιες οικονομικές δυνατότητες...Παράλληλα έχει υποστεί διάρρηξη ο κοινωνικός ιστός και η χώρα βρίσκεται στην δίνη δριμείας ανθρωπιστικκής κρίσης..!

3 .Υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με τους Τούρκους Και την Αλβανία? γίνεται λόγος τελευταία γιά δράση του uck εντός Ελλάδος
Αθ.Δρούγγος....Συμβατική σύρραξη με την Τουρκία δεν βλέπω λόγω συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και Αμερικανικών παρεμβάσεων.Αυτό που δεν αποκλείω είναι όμως ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ν.Α Αιγαίου τύπου ΙΜΙΑ-2 και δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη σε αυτούς που χειρίζονται ανάλογες κρίσεις εκ μέρους μας...
Ενα τέτοιο συμβάν ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρότατους τριγμούς,ακόμη και αλλαγή του σαθρού πολιτικού σκηνικού.Η χώρα είναι σε πτωτική τροχιά και οι άμυνες περιορισμένες.
Η περίπτωση μη συμβατικού και μή γραμμικού επεισοδίου με την Τουρκία είναι πιθανό.
Με την Αλβανία επίσης δεν βλέπω πόλεμο,αλλά οι γείτονες μας είναι θρασύτατοι και αχάριστοι'.Ασφαλώς στην χώρα μας υπάρχουν Αλβανογενείς θύλακες έτοιμοι για αποσταθεροποίηση και δυστυχώς δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες.
Η πρόσφατη απόδραση των Αλβανών από τις φυλακές Τρικάλων ΄όπως φάνηκε ήταν μία ασσύμετρη ενέργεια των εδώ βρισκομένων παρανόμων κύκλων.Είναι στα σωθικά της Ελλάδος σημαντικός ο κίνδυνος των παραφυάδων των Αλβανών από Κόσοβο-Σκόπια καθώς και από την επονομαζόμενη αλλά ανύπαρκτη ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ..!
Απαιτείται προσοχή,υπάρχουν μέσα στην χώρα πολλές γιάφκες με παράνομα ΟΠΛΑ-ΧΡΗΜΑΤΑ-ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ.

4.Θεωρείτε  ότι η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο ήταν αναμενόμενη?Η κρίση δέν είναι πραγματική αλλά κατασκευασμένη προκειμένου να μας ελέγχουν ?

Αθ.Δρούγος... Η κρίση θα ερχόταν και για αυτό ευθύνεται το άθλιο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα.
Διαφθορά-αναξιοκρατία-ρουσφετολογία-μαύρο χρήμα-κακοδιαχείριση πόρων κ.λ.π
Οι πολιτικοί μας ήσαν κατώτεροι των περιστάσεων...
Τώρα από και καί πέρα οι παγκόσμιοι και κυρίως οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι πέφτουν σαν τα κοράκια και τα αρπαχτικά σε αδύναμες χώρες,όπως Ελλάδα-Κύπρος-Πορτογαλία.
Αρα στρατηγικά σχεδιάζουν και επιτίθενται....Συνεπώς έχουν επιλέξει κράτη του Νότου με αδύναμες οικονομίες.
Μετά την πτώχευση της Lenman Brothers πρό 4ετίας έβλεπα την κρίση να μας αρπάζει,αλλά δεν είχαμε από την άλλη σοβαρούς πολιτικούς να μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων δυναμικά και αξιοπρεπώς....ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ !

5 .Η παγκοσμιοποιήση τι ρόλο έπαιξε στην όλη κατάσταση?

Αθ.Δρούγος...
Η παγκοσμιοποίηση έχει ΘΕΤΙΚΑ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ...Θετικά π.χ σε νέες τεχνολογίες,κοινωνική δικτύωση κ.λ.π.Αλλά από κεί και πέρα είναι η έκφραση των αδηφάγων επιθετικών αγορών και του βρώμικου καπιταλισμού.
Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων θυσιάζονται λαοί-μικρά και μεσαία κράτη.Πάντως οι λαοί πρέπει να επαναστατήσουν και να απαιτήσουν μία άλλη μορφή διακυβέρνησης....Ακόμα προλαβαίνουν!!!!
Είναι η παγκοσμιοποίηση μιά μορφή επικίνδυνης διακυβέρνησης επί των πολλών από λίγους και ειδικότερα τους μεγαλοτραπεζίτες.
Χρειάζεται αντίσταση παγκοσμίως αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας.Ειρηνικές επαναστάσεις,σεβασμός,σε ανθρώπινα δικαιώματα και αντίσταση σε όλα τα επίπεδα.
Η αντίσταση σε κάθε μορφή κατοχής είναι νόμιμη και επιβεβλημένη.....

6.Πιστεύετε ο΄τι οι Ρότσιλντ συνέτελεσαν στο θέμα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης?


Αθ.Δρούγγος...Τέτοιου είδους οικογένειες με βαθύτατες προεκτάσεις και διεισδύσεις έχουν καταφέρει να ελέγχουν πολλά πράγματα διεθνώς.
Ιστορικά οι αείμνηστοι πρόεδροι Λίνκολν και Κέννεντι αυτούς θεωρούσαν ώς βασικούς εχθρούς,ακόμη και γιά τις ΗΠΑ.
Η συγκεκριμένη οικογένεια πρός χάριν των παγκοσμιοποιημένων συμφερόντων επιδιώκει συνεχώς να αλλάξει τους συσχετισμούς σε όλο τον κόσμο.

Είναι οι λαοί που πρέπει να αντισταθούν...Φοβούνται τους ενωμένους,ισχυρούς,σοβαρούς και δυναμικούς λαούς!
Εν κατακλείδι είναι μία από τις σημαντικότερες οικογένειες που έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια τις διάφορες πολιτικό -οικονομικές ισσοροπίες διεθνώς......


7.Η κατάσταση στην Μεσόγειο είναι ρευστή ποιές είναι οι εκτιμήσεις σου και ποιός ο ρόλος της Ρωσίας δημοσιεύματα της εφημερίδας Πράβδα το 2011 έκαναν λόγο για γενικευμένη σύρραξη στην Μεσόγειο με εμπλοκή Ελλάδος-Τουρκίας-Ρωσίας-Κύπρου.Αθ.Δρούγος....Η Ρωσία ακόμη δέν είναι μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη.Αν κρατηθεί ενιαία θα χρειαστεί 10-15 χρόνια να προσεγγίσει τους Αμερικανούς.Εχει χάσει σημαντικό έδαφος στον Αρανικό κόσμο,αλλά και στην Μεσόγειο.Κινδυνεύει στην Συρία να τα χάσει όλα.
Προσπαθεί με την Κίνα και άλλες χώρες να αυξήσει την διεθνή παρουσία της.Ακόμη οι Αμερικανοί είναι επικυρίαρχοι του πλανήτη.Ισως σε 10-15 χρόνια στρατιωτικά σε Ασία και Ειρηνικό να τους απειλήσουν οι Κινέζοι.Οι Αμερικανοί οικονομικά χάνουν,αλλά ενεργειακά και στρατιωτικά υπερέχουν.Στην Ανατολική Μεσόγειο η Μόσχα στέλνει πλοία αλλά δεν αλλάζει το βασικό της στοιχείο ότι είναι χερσαία δύναμη.Πολλά για τον μελλοντικό της ρόλο θα κριθούν από τις εξελίξεις σε Συρία και Ιράν.Επίσης η Μόσχα έχει πρόβλημα με τους ισλαμιστές στον Βόρειο Καύκασο.
Πόλεμο με εμπλοκή της Ρωσίας δεν βλέπω,αλλά η Μόσχα θα επιδιώξει να διατηρήσει ερείσματα στην ευρύτερη περιοχή.Αναφορικά με την πρόσφατη κρίση στην Κύπρο θα περίμενα από την Μόσχα περισσότερα....Εδειξε ότι διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα.
Πάντως πέραν αυτών προσωπικά θα θεωρούσα ώς θετική κίνηση την αναβάθμιση των σχέσεων μας με την Μόσχα,όπως και το Πεκίνο αλλά και το Νέο Δελχί.
Αλλά δυστυχώς διαθέτουμε "ΝΑΝΟΥΣ" πολιτικούς και μετρίους διπλωμάτες.
Τήν ίδια στιγμή επισημαίνω ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο τομέας της Αμυνας μας έχει υποστεί απαράδεκτες επιθέσεις από τους Τροϊκανούς και τους Εντολοδόχους τους.
Χρειάζεται μία άλλη πολιτική και διαφορετική κυβέρνηση παρά τις υπάρχουσες δυσχέρειες.
Θα έβλεπα κατ'αρχήν θετικά μία κυβέρνηση με την συμμετοχή του Σύριζα-ΑΝ-ΕΛ ορισμένων στοιχείων της ΔΗΜΑΡ και ανεξαρτήτων πατριωτικών προσωπικοτήτων....κάτι πρέπει να γίνει μία τέτοια σύγκλιση διαφορετικών δυνάμεων θα μπορούσε νά είναι ένας "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-2",με αιχμή αντιπαράθεσης τα μνημόνια της ντροπής και την Γερμανοκρατούμενη έκφραση της Ευρώπης.
Προσωπικά θέλω μία Ευρωπαικοποιημένη Γερμανία,όχι ένα νέο Γερμανικό "ΤΕΡΑΣ".
Αυτό προϋποθέτει εκ μέρους μας καλές σχέσεις με άλλα κράτη,καί βέβαια πολιτικούς και τεχνοκράτες με........ΤΣΑΓΑΝΟ !


Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο dr Αθανάσιο Δρούγγο Διεθνολόγο -Πολεμικό Αναλυτή για την παραχώρηση της Συνέντευξης και ενώ γνώριζα ότι είναι αρκετά απασχολημένος αυτό το διάστημα λόγω των εξελίξεων στην Συρία δεν αρνήθηκε να την παραχωρήσει,αντιθέτως τον χαροποίησε!!!!!
Φίλε Θανάση σε ευχαριστώ από καρδιίας...


Athan DrougosΛίγα λόγια γιά τον Αθανάσιο Δρούγο γιά όσους δεν τον γνωρίζουν ...

Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ Στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος. Ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Ενεργό μέλος σε πολλές ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ του ΝΑΤΟ 

Μάιρη Λαγανά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.