Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Οι καλές επενδύσεις, το κακό Ίντερνετ, ο άσχημος Ζίζεκ και τα κακά της μοίρας μας...

Αγκυλώσεις παντού και νοοτροπία του... προπερασμένου αιώνα. Οι αριστεροί την πέφτουν σε δεξιούς, οι δεξιοί σε αριστερούς, διαστρεβλώνουν και χάνουν το νόημα λέξεων, υπονοούν αλλά δεν εννοούν...  
Ο Πάγκαλος αποφασίζει ότι φταίει το "μέσο" του διαδικτύου που είναι "άναρχο" γιατί χάνονται επενδύσεις ενώ αυτό που τον ενοχλεί είναι η ελευθερία του λόγου.
Γιατί σίγουρα οι επενδυτές δεν αποφασίζουν να επενδύσουν ψάχνοντας τα blogs και τα "site" των 10000 επισκέψεων, αλλά ακούγοντας τον Σόϊμπλε, την Τρόικα, διαβάζοντας τις οικονομικές εφημερίδες, βλέποντας τους δείκτες της οικονομίας και αναλύοντας το φορολογικό σύστημα μιας χώρας. Ειδικά το τελευταίο είναι πραγματικά άναρχο στην Ελλάδα.

Από την άλλη, για τους πεφωτισμένους αριστερούς (ο Πάγκαλος δεν είναι αριστερός και μην πει κανείς ότι είναι...) οι επενδύσεις είναι αυτομάτως κόκκινο πανί. Τι; Εκμετάλλευση του πλούτου (αυτού που δεν παράγουμε); Αντί να μιλάνε για τους όρους επενδύσεων και το τι μπορεί να κερδίσει η χώρα από καλύτερους όρους και περισσότερη απασχόληση, ασχολούνται με τα μικροσυνδικαλιστικά και τον λαϊκισμό, την δαιμονοποίηση του ιδιωτικού κέρδους ("οποιοδήποτε κέρδος" = "ασυδοσία" για αυτούς), ενώ από πίσω επιβάλλονται οι χειρότεροι όροι στην χώρα και στους εργαζόμενους και χάνουμε όλοι μαζί (όχι ψήφους όμως).

Τέλος, η παντελώς άχρηστη κυβέρνηση (γιατί μας κυβερνάνε απ'έξω), αντί να φροντίζει να μπορούν οι Έλληνες επιχειρηματίες να δουλέψουν και να έχουν πρόσβαση στις αγορές για παραγωγή και εξαγωγές, κάθεται και ασχολείται με το αν ο Τσίπρας που δεν ξέρει καλά-καλά Αγγλικά, χειροκρότησε ένα κρύο αστείο του Ζίζεκ! 

http://vaspersview.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.