Υπογραφές για παραπομπή Παπακωνσταντίνου για απιστία

Προς τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου προσανατολίζεται η προανακριτική επιτροπή, ώστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, πέραν από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, σε αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία, το οποίο αποτελεί κακούργημα.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην προανακριτική επιτροπή
και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία διαβίβασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τη «λίστα Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί για φορολογικούς -και μόνο- λόγους. Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος στον πρόεδρο της Βουλής αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα, ενώ αμέσως θα πρέπει το αίτημα να διαβιβαστεί προς συζήτηση και έγκριση στην Ολομέλεια.
Χθες το βράδυ εξάλλου, κατέθεσε ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης. Ο ίδιος, όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση με τη «λίστα Λαγκάρντ», είχε κάνει λόγο για περίεργες συμπεριφορές στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ερωτώμενος, πάντως, για το θέμα αυτό ο μάρτυρας φέρεται να αρνήθηκε να πει σε ποιες συμπεριφορές αναφερόταν.
Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε αργά χθες το βράδυ ο έντονος καβγάς μεταξύ του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο του κόμματος στην επιτροπή Π. Ρήγα.
Η κόντρα
Ο Γ. Ραγκούσης κάποια στιγμή φέρεται να κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ γιατί ως υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε το τότε Υπουργικό για τη «λίστα Λαγκάρντ» και κατέληξε λέγοντας πως «την ώρα που μας παρότρυνε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις και έστελνε τον κόσμο να τρώει από τα σκουπίδια, εκείνος έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ». «Είναι ντροπή για τη δημοκρατική παράταξη να ηγείται αυτής ο Ευ. Βενιζέλος», τόνισε.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Π. Ρήγα, ο οποίος επιτέθηκε στον Γ. Ραγκούση λέγοντας πως «τα λέτε αυτά γιατί κατέχεστε από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του Ευ. Βενιζέλου».
Νωρίτερα, ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε πως η μη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» είναι ένα διαρκές πολιτικό σκάνδαλο, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα σήμερα κυβερνάται με τον πιο εξωθεσμικό, παρασκηνιακό και παλαιοκομματικό τρόπο, γιατί έχει τον πλέον καθοδηγούμενο πρωθυπουργό και, μάλιστα, από μία νέου τύπου, εγχώρια και διεθνή, απροσχημάτιστη διαπλοκή».
Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ
ethnos.gr


Σχόλια