ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς σήμερα, στην Ελλάδα του 2013, είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής υποταγής τα εργατικά δικαιώματα τελούν είδος υπό εξαφάνιση, ενώ βασικά κεκτημένα, τα οποία ήταν ως πρόσφατα λογικώς αυτονόητα, απετέλεσαν τις ιδανικές «Ιφιγένειες» της εθελόδουλης κυβερνητικής πολιτικής.


Με την Ελλάδα να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο στον τομέα της ανεργίας, η οποία ειδικά για τους νέους κάτω των 25 να αγγίζει το εφιαλτικό 59,1%, η τρικομματική κυβέρνηση δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο δήμιος της εργατικής τάξης, ενώ η πολιτική της έναντι των νέων φαντάζει μάλλον εκδικητική, καθώς, πέραν του ποσοστού ανεργίας, ο κατώτατος μισθός και η σχεδόν θεσμοθετημένη πλέον ανασφάλιστη εργασία στερούν ακόμα και αυτό το δικαίωμα στο όνειρο.

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο των σημερινών αγώνων για την αναστολή των μνημονιακών μέτρων που πλήττουν την εργατική τάξη. Η εργασία αποτελεί το αυτονόητο δικαίωμα του λαού ως μέσο εξασφάλισης βιοπορισμού, τη βάση της αυτονομίας του ατόμου και την πρώτη ύλη για την υλοποίηση των ονείρων. Το μήνυμα αυτό η Νεολαία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τιμά στο ακέραιο και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας και των εργατικών διεκδικήσεων.

Σχόλια