Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Το ΦΕΚ για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών – Δείτε τι αναφέρει

epistrateusi Αυτό είναι το ΦΕΚ για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών – Δείτε τι αναφέρειΜετά την δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που υπέγραψε χθες Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκινούν και επίσημα οι διαδικασίες εκτύπωσης και επίδοσης από τις Νομαρχίες της χώρας των “φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης” σε χιλιάδες καθηγητές.
Η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ και τι προβλέπει για την επιστράτευση καθηγητών.
Το σκεπτικό της απόφασης είναι το εξής:
“Είναι επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους”.
Επίσης στο προεδρικό διάταγμα επισημαίνονται και η “σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας”όπως και οι σοβαροί κίνδυνοι από την ενδεχόμενη απεργία για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους.
Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, όπως αναφέρεται στο επίμαχο ΦΕΚ, αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των επιδόσεων που θα αγγίξει περίπου τα 88.000 9και ίσως περισσότερα) “φύλλα επιστράτευσης”, όσοι είναι οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων.
troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.