Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Εκβιασμοί (!) για τα χρέη των φτωχών

Λίγες ημέρες πριν από την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης άρχισε και πάλι τους εκβιασμούς στους φτωχούς μικροοφειλέτες, ενώ κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλόσχημους (λίστα των 54.000, «λίστα Λαγκάρντ» κ.λπ.) που έβγαλαν κατά καιρούς μαύρο χρήμα στο εξωτερικό!
Ο Χάρης Θεοχάρης, εκτελών χρέη γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, τρομάζει τον κόσμο...
και στέλνει απειλητικά ειδοποιητήρια σε οφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούν ακόμα και ποσά της τάξης των 150-300 ευρώ. Τους εκβιάζει με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων που εισπράττουν από την εργασία τους ή άλλες πηγές. Και ενώ ο απερίγραπτος Θεοχάρης σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους μικροοφειλέτες, την ίδια ώρα βάζει στις συρτάρι τις υποθέσεις όσων διακίνησαν με εμβάσματα στο εξωτερικό μαύρο χρήμα. Και απ' ό,τι φαίνεται, οι εντοπισμένοι φοροφυγάδες δεν πρόκειται να ελέγχουν ούτε θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για τα αδήλωτα κεφάλαια, σε αντιδιαστολή με τους φτωχούς Ελληνες, τους οποίους κυνηγάει ο προαναφερόμενος γραμματέας Εσόδων, που τυγχάνει και εκλεκτός της τρόικας.
Μη ορρωδώντας προ ουδενός ο απίστευτος Χ. Θεοχάρης έστειλε στις γιορτές του Πάσχα απειλητικά ειδοποιητήρια στους μικροοφειλετες του Δημοσίου γεμάτα εκβιασμούς για κατασχέσεις, άνοιγμα λογαριασμών κ.λπ. Μέσω της πρώτης παραγράφου των σημειωμάτων οι πολίτες ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν βεβαιωμένες και μη ρυθμισμένες οφειλές στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. με τη χρήση της Ταυτότητας Οφειλής, η οποία αποτυπώνεται στην επιστολή.
Σε άλλη παράγραφο στιγματίζεται ο «εγκληματίας» και ενημερώνεται ότι «...έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών την 12/04/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του». Στο εν λόγω «ραβασάκι» ακολουθούν διευκρινίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι, εφόσον έχουν ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια ακολουθεί δεύτερη επιστολή, με την οποία απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, αν δεν ρυθμίσουν την οφειλή προς το Δημόσιο.
Την ίδια ώρα ο έλεγχος των φορολογουμένων που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους προχωρά... με ρυθμούς χελώνας. Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι αποφάσεις για την επιβολή των πρόσθετων φόρων έως και 45% για όσους είναι στη λίστα των 54.000 ονομάτων και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους τα χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011.
Σημειώνεται ότι την περίοδο 2009-2011 περίπου 54.000 φορολογούμενοι έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά κεφάλαια ύψους 22 δισ. ευρώ. Από αυτούς στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων πιάστηκαν 25.000, με διαφορές εμβασμάτων - δηλωθέντων εισοδημάτων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ. Ακολούθησε η αποστολή ειδοποιητηρίων στους 25.000 για υποβολή πρόσθετων στοιχείων και από αυτούς ανταποκρίθηκαν περίπου 16.000, χωρίς να είναι ακόμα σαφές πόσοι δικαιολογούν και πόσοι όχι τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό. Από τις 25.000 υποθέσεις έως σήμερα έχουν επιλεγεί για έλεγχο μόνον 20 περιπτώσεις... Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.