Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία.

Κάποιοι είχαν το θράσος να μας κατηγορήσουν για “συγκάλυψη” στα αλογίσια παριζάκια της ΑΒ Βασιλόπουλος, με το πρόσχημα ότι “τους προστατεύουμε επειδή είναι …Ελληνική εταιρεία!”. Μόνο καταγγελία στον Ρουπακιώτη δεν έκαναν, για να μας πάει με τον νόμο περί ρατσισμού.

Σήμερα λοιπόν, η απάντηση. Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όχι μόνον Ελληνική δεν είναι, αλλά αντίθετα, ο πολυεθνικός κολοσσός που την απέκτησε (Delhaize group), ελέγχεται για σκάνδαλο – μαμούθ στην μαρτυρική Σερβία. Σκάνδαλο που αφορά -τι άλλο;- ξεπούλημα τοπικής εταιρείας με σκανδαλώδεις όρους, μίζες και όλα τα συναφή.
Πρόκειται για την εταιρεία C-Market, που είχε ιδιωτικοποιηθεί μετά την ισοπέδωση της χώρας από τους βομβαρδισμούς, μαζί με άλλες εταιρείες, σε βαρόνο – εκλεκτό της συμμορίας που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο κατά τα πρότυπα της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Ο Miroslav Miskovic, κάτι σαν τον Μπερεζόφσκι που ο Πούτιν τον έστειλε στον αγύριστο, λίγο μετά την πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης, συνελήφθη και κρατείται με βαρύτατες κατηγορίες. Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας βλέπετε, αποτελείται από πολιτικούς που αντιστάθηκαν διαχρονικά στο πλιάτσικο της χώρας και όταν ο λαός “ξύπνησε”, τους έκανε εξουσία και προς τιμήν τους, τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Serbian police officers detain Miroslav Miskovic (R), a billionaire retail tycoon, in Belgrade December 12, 2012. REUTERS/StringerΟ ολιγάρχης Miroslav Miskovic κατά την πάγια τακτική, αγόραζε τις εταιρείες ως “αχυράνθρωπος” και τις μεταπωλούσε στους ξένους “επενδυτές” τύπου Delhaize. Η κυβέρνηση της Σερβίας, προς τιμήν της, πάγωσε άμεσα και την διαδικασία εξαγοράς, παρά τις απειλές των “νταβατζήδων” της Ευρώπης που την απειλούν ακόμα και με “ανακοπή της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας”! Όπως έκανε το ΔΝΤ στον Πούτιν όταν άρχιζε να κυνηγά τους Ρώσους ολιγάρχες που άφησαν τον λαό να πεθαίνει από το κρύο και την πείνα.

Δυστυχώς, μία παραδοσιακή αλυσίδα όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται πλέον στα ίδια χέρια ιδιοκτησιακά. Πράγμα βεβαίως που αποσιωπάται με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε αυτά τα συκοφαντικά emails για δήθεν “προστασία” που παρέχουμε στην εταιρεία. Τους αφιερώνουμε το παρόν άρθρο και πλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος μπαίνει στο “πάνθεον” των “εκλεκτών”. Είτε πουλά παριζάκια με άλογα είτε απλώς παρέχει κέρδη σε εταιρείες τύπου Delhaize που κάνουν μπίζνες με ελεεινά, μισάνθρωπα υποκείμενα τύπου Miskovic. Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε κυβέρνηση τύπου Σερβίας, ας αναλάβει ο λαός να τους δείξει την “εκτίμηση” του.

delhaize bloombergΟρίστε και οι πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.