Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Το πολιτικό σύστημα θέλει πτωχευμένους τους πολίτες.

«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ΄ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους το καθεστώς και αφ΄ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές». ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Η ιστορία κυλάει ίδια και απαράλλαχτη για χιλιάδες χρόνια. Αυτό που ζούμε δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το έζησαν πολλοί λαοί προηγουμένως, το έζησε και το ελληνικό Έθνος κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, το ζούμε και πάλι σήμερα.
Από τη στιγμή που έχουμε ένα τυραννικό ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς είναι επόμενο αυτό να επιδιώκει να έχει το λαό μόνιμα σε κατάσταση πτωχεύσεως. Ποτέ αυτό το καθεστώς δεν πρόκειται να επιτρέψει να χρηματοδοτηθεί η παραγωγική βάση της κοινωνίας (όχι μόνο ο καταναλωτισμός), γιατί μετά αναπόφευκτα και αυτόματα η κοινωνική βάση θα στρέψει τα βλέμματά της προς την ολιγαρχία. Αυτό είναι κοινωνικός νόμος.
Όλοι όμως ξέρουμε σήμερα πως μόνη ελπίδα της χώρας είναι η ανάπτυξη. Χωρίς ανάπτυξη ποτέ δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε τα άλλα έθνη στα μάτια. Θα είμαστε πάντα εθνικά ταπεινωμένοι και εξαρτώμενοι από τους άλλους. Στην κατάσταση όμως που έχουμε περιέλθει, μόνο με δύο μορφές μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Ο ένας είναι ανάπτυξη τύπου Κίνας και ο άλλος είναι αυτοδύναμη ανάπτυξη. Το καθεστώς όμως δεν ανοίγει αυτή τη δημόσια συζήτηση και στη συνέχεια να κληθεί να αποφασίσει ο λαός, αλλά έχει επιλέξει μόνο του την πρώτη κατεύθυνση.
Η ανάπτυξη τύπου Κίνας σημαίνει να πέσει χαμηλά το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα και να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις ώστε να έρθουν εδώ διάφορες πολυεθνικές να επενδύσουν και να εκμεταλλευτούν λαό και πλουτοπαραγωγικές πηγές. 
Η αυτοδύναμη ανάπτυξη σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί σε κατάσταση «θερμοκηπίου». Δηλαδή θα πρέπει να υπάρξει εθνικό νόμισμα και απαλλαγή από τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες ώστε να δυνηθεί η ελληνική Πολιτεία να ελέγξει τόσο την κίνηση του συναλλάγματος όσο και τις τιμές των αγαθών και την λειτουργία της εγχώριας αγοράς γενικότερα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να μεριμνήσει η ελληνική Πολιτεία για την χρηματοδότηση της κοινωνικής βάσης ώστε να αρχίσει υγιής ανάπτυξη από τη βάση και όχι αυτή να παραμένει κρατικοδίαιτη ελεγχόμενη από μερικά παράσιτα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε το εξής νοητικό πείραμα. Ας υποθέσουμε ότι δεν προσφεύγουμε στην αυτοδύναμη ανάπτυξη και ότι με κάποιο μαγικό τρόπο ενισχύεται και πάλι η κατανάλωση στην Ελλάδα, ρίχνοντας απλά λεφτά στην κατανάλωση, όπως ζητούν τώρα διάφοροι διεθνείς οικονομολόγοι. Τι θα συμβεί στην Ελλάδα ειδικά; Και πάλι ο λαός θα πέσει στην κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, οπότε και πάλι θα έχουμε ανάγκη κολοσσιαίων δανείων για να καταναλώνουμε. Ποιο λοιπόν το όφελος όταν αυτά τα χρήματα δεν θα πέσουν στη δική μας παραγωγή; Πολύ γρήγορα θα ξαναέρθουμε στην ίδια κατάσταση.
Κατά την άποψή μας, χρειαζόμαστε αυτοδύναμη ανάπτυξη και μάλιστα ανάπτυξη ανταγωνιστική διεθνώς, συνδυασμένη με την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τους ίδιους τους πολίτες με εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας, διαφορετικά θα γίνουμε φτηνοί εργάτες στις πολυεθνικές.
Αυτή ακριβώς τη συζήτηση θέλει να αποφύγει η ελληνική ολιγαρχία. Από το να δώσει ανάπτυξη στην κοινωνική βάση, προτιμά τη δική της επιβίωση στα σίγουρα, κρατώντας το λαό σε κατάσταση πτώχευσης και ξεπουλώντας την Ελλάδα σε ξένα συμφέροντα. Δυστυχώς αυτή την κατάσταση την θέλει και η Αριστερά, γιατί ποντάρει προφανώς πολιτικά πάνω στο εξαθλιωμένο προλεταριάτο.   
Πέτρος Χασάπης

1 σχόλιο:

 1. 105% αύξηση των δημοσίων δαπανών είχαμε το 2011. Στις εκλογές ψηφίζουμε και αλλάζουμε.
  25 χρόνια φτώχειας ακόμη, λόγω αλόγιστων δημοσίων δαπανών και λόγω αντιαναπτυξιακών πολιτικών.
  Σας καλωσορίζω στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η μοναδική λύση.
  Το νέο κόμμα όλων των Ελλήνων. Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Αγρότες, Επισκευαστές, Εργαζόμενοι. Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, ούτε ένας μισθωτός, ούτε ένας συνταξιούχος θα υπήρχε πάνω στη γη.
  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ στην
  ιστοσελίδα του κομματος: http://www.tasiopoulospanagiotis.gr ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΜΠΕΙΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
  Είμαστε 4.000.000 υπερχρεωμένοι Έλληνες πολίτες, η μεγαλύτερη δύναμη που υπήρξε ποτέ. ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ F.B. ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.