«9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης»

Με αφορμή την 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας - Europe Direct διοργανώνουν εκδήλωση με στόχο τους νέους ηλικίας 15 – 25 ετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 – 21:00 μ.μ.
Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των νέων ηλικίας 15 έως 25 ετών
για τις ευκαιρίες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους των κρατών - μελών να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους, να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα παρακάτω προγράμματα/ δράσεις:
  1. Youth Ambassadors Summer Institute (YASI), το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων που φέρνει κοντά 28 νέους από 7 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Νορβηγία και Πολωνία) με σκοπό να τους διδάξει πώς να γίνουν ενεργοί πολίτες μέσα από την συμμετοχή τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό & διεθνές περιβάλλον.
  2. Young European Peers, το οποίο είναι ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων από 7 χώρες τις Εύρώπης.28 νέοι από τη Γερμανία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Αρμενία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη των ρητορικών πολιτικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων, μέσα από την σύγχρονη εμπέδωση των ευρωπαϊκών θεμάτων και την ενίσχυση της ανεκτικότητας αναδυόμενου πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρώπης.
  3. 4ο Διεθνές Φόρουμ, Θεσσαλία 2013. Στη Θεσσαλία διοργανώνεται το 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, το οποίο θα συγκεντρώσει περισσότερους από 150 νέους από όλη την Ευρώπη, όπως και μέλη της τοπικής νεολαίας. Οι νέοι θα διαμορφώσουν τις δικές τους ιδέες με σκοπό να προτείνουν καινοτόμες λύσεις αναπτυξιακού τοπικού χαρακτήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας – EUROPE DIRECT
Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου, 41110, Λάρισα
Τηλ: 2413506239 και 2413506359
Fax: 2410534820

Σχόλια