Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΒΑΤΖΩΣΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ "74?

Στις 8 Δεκεμβρίου 1974 έγινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη μορφή του πολιτεύματος για την επιλογή βασιλευόμενη ή αβασίλευτης δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν 69,2% υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας.
Την 1η Ιουνίου 1973, η Χούντα των Συνταγματαρχών κατήργησε τη Βασιλεία στην Ελλάδα, μετά το Κίνημα του Ναυτικού εναντίον της, και εγκαθίδρυσε Προεδρική Δημοκρατία.
Κανένα κόμμα δεν αναγνώρισε το δημοψήφισμα που ακολούθησε τον Ιούλιο του 1973 και δεσμεύτηκαν, μαζί με τον Κωνσταντίνο, στη διενέργεια άλλου, όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία.
Μετά την πτώση της Χούντας τον Ιούλιο του 1974,ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υιοθέτησε την Συντακτική Πράξη της 1ης Αυγούστου 1974 και επανέφερε σε ισχύ το Σύνταγμα της 1 Ιανουαρίου 1952, χωρίς τις βασικές θεμελιώδεις διατάξεις, δηλαδή αυτές που αφορούν την βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Βασιλευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η αναστολή των διατάξεων περί Αρχηγού Κράτους θα κρινόταν με Δημοψήφισμα που θα γινόταν εν καιρώ. Μέχρι το Δημοψήφισμα, χρέη Αρχηγού Κράτους εκτελούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (του 

Στρατιωτικού καθεστώτος) Φαίδων Γκιζίκης. Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, επέλεξε με την Αβασίλευτη Δημοκρατία με ποσοστό 69,2%.
Η απόφαση αυτή έκρινε δύο ζητήματα:
Σε θεσμικό επίπεδο τον τρόπο ανάδειξης του αρχηγού του κράτους (αιρετός και όχι κληρονομικός) και
στο πολιτικό επίπεδο, την μη επιστροφή του τέως βασιλιάΚωνσταντίνου, ο οποίος βρισκόταν σε εξορία, εκτός Ελλάδος από τις 13 Δεκεμβρίου 1967, μετά από το αποτυχημένο εγχείρημά του εναντίον των Απριλιανών σφετεριστών της εξουσίας.
"Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΤΕΩΣ! ΤΟΤΕ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ ΩΣ ΜΕΣΕΓΓΥΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ο ............... ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ! ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ...... ΑΛΛΑ Η ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ..."
Μέσω της βοήθειας του Σάχη ο κύριος αυτός απέκτησε 40 ακίνητα δίχως να γνωρίζει κανείς πώς και γιατί.....σημειωτέον εκείνη την εποχή δεν ίσχυε το Πόθεν Εσχες....
Τί δεν καταλαβαίνετε λοιπόν? .....
Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία σε επόμενο άρθρο μου


  

 Μαίρη Λαγανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.