Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ντέρμπι για την πρωτιά...στο 7,1 % οι ΑΝ.ΕΛ

Eκτίμηση ψήφου με αναγωγή των άκυρων/λευκών/αποχής/αδιευκρίνιστης.
Πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης, κατηγορίες στις οποίες προηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προηγούμενη μέτρηση. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου
η ΝΔ συγκεντρώνει 21,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4%, Συμφωνία για την Ελλάδα 1,6%, Σχέδιο Β 1,5%, Δημιουργία Ξανά 1,1% και Οικολόγοι 1,1%. Ένα ποσοστό 3,5% απάντησε άλλο κόμμα. Αποχή/Λευκό/Άκυρο απάντησε το 10,4%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 10,2% των ερωτηθέντων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 44,2%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 37,8%, άλλο επιλέγει το 3%, Δεν απάντησε το 15%.


Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46,4% των ερωτηθέντων, έναντι 29,4% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 24,2% των ερωτηθέντων.


Στην ερώτηση: «Με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας», ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές απόψεις με 22,6%, με τον Αλ. Τσίπρα να ακολουθεί με 16,2%, τρίτο τον Π. Καμμένο με 7,8% και τέταρτο τον Ν. Μιχαλολιάκο με 5,1%. Πιο πίσω ο Φ. Κουβέλης με 4,9%, ο Ευ. Βενιζέλος με 4,3% και ο Δ. Κουτσούμπας με 3,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.